Nacht-Merrie The old hag

Nacht-Merrie The old hag

Aura Oasis Logo

De oude heks of de schaduwfiguur op je kamer

Misschien ervaar je het zelf of misschien ken je iemand die het durft te zeggen?
‘s Nachts bij je bed neem je een gestalte waar. De realiteit is buitengewoon werkelijk. Je verlamt van angst, de schaduw of de oude vrouw komt bovendien op je borst zitten. Je kan je niet bewegen. Misschien probeert het seks met je te hebben?

Ondanks dat men het verschijnsel probeert te verklaren als slaapverlamming (paralysis) is er soms toch meer aan de hand.
Getuigen zijn immers ook al aangeraakt en andere getuigen hebben dezelfde waarneming gehad. Voorwerpen verplaatsen zich in de kamer, het deken beweegt… deuren gaan dicht. Dit is niet langer als psychologisch verschijnsel te verklaren.

Wat is het dan wel?
Al heel lang in de geschiedenis was het verschijnsel bekend als “de oude heks die je in de nacht bereed”. De naam nachtmerrie kwam hieruit voort. .
Ook door diverse culturen is het verschijnsel bekend.
Tijdens de heksenvervolging was het een bewijs dat je geslachtelijke omgang had met de duivel en kon dit je de brandstapel kosten.

hag2Dat wil niet zeggen dat het altijd een doodgewoon psychologisch verschijnsel is. Er is soms wel eens meer aan de hand. Anders zou er geen video bestaan waarop vastligt dat een kandelaar 30 cm verschuift die ruim buiten bereik van de slaper staat.
Het verschijnsel wordt als een geest ervaren en deze kan er ook oorzaak van zijn. Alleen voedt je eigen angst het verschijnsel. Tijdens de ervaring slaag je er niet in je te bewegen en je kan soms een akelig geluid horen. Daarom wordt het verschijnsel nu slaapverlamming genoemd. Je kan het verschijnsel waarnemen als oude vrouw, als geest, als schaduwpersoon. Meestal heeft het echter maar één verschijningsvorm en is die meestal dezelfde voor volgende ervaringen. We moeten het verschijnsel soms als spookverschijnsel beoordelen.

Hulp door het branden van salie, het hangen van kruistekens of het wijden van de woning door een priester die exorcisme doet zal niet helpen om een aanwezigheid “uit te drijven” van woning of persoon. Je kan deze niet verbannen van de woning of de persoon in de naam van Christus. Het kan echter een tijdelijk psychologisch effect geven.

Werkelijk hulp bij spookgevallen moet analytisch aangepakt worden met verstand van de verschillende hoofdgroepen waarin deze zich voordoen. Als je meent dat er meer aan de hand is kan je hierboven in het menu “contact” aanklikken.

      Denis

© 2011 Aura-Oasis – Denis Dhondt