Mediums en helderzienden, kaf en koren

Aura Oasis Logo

Mediums en helderzienden, kaf en koren

ao1

Paragnost?

Als mensen op zoek gaan naar een helderziende, paragnost, kaartlegger, toekomstvoorspeller kijkt men vooral naar advertenties of organisaties waar een groot aantal zogezegde mediums het werk het werk doen langs telefoon en een graantje meepikken met echte begaafden.

Er zijn vooral veel “mediums” die een cursuske kaartleggen of iets anders volgden en zich daarna een bordje “medium” opkleven. Zo gaat dat dus echt niet…
Dit heeft niets met enige kunde te maken. Meer nog, velen hebben niet eens voldoende kennis van het paranormale om te weten dat ze soms dingen zeggen die kant noch wal raken omdat ze niet in de parapsychologische wereld bekend zijn. Zo bestaan er bvb. geen demonen.

Echte helderzienden, zoals die die je op tv kan zien in bijv. psychic investigators en die misdaadzaken oplossen zijn wel HEEL knap. Ook al kan men de schuldige niet arresteren wegens onvoldoende bewijs of voortvluchtigheid, vaak zijn de beschrijvingen akelig precies en overtuigt het meteen ook dat het hier om echte helderziendheid gaat.
Wat men niet toont in die programma’s is dat deze psychics vaak hun ingevingen niet zo snel binnenkrijgen als ze ze aframmelen op tv. Vaak zijn er dagen voorbereiding door de tophelderziende voor uitgetrokken om de beelden te ontvangen en het plaatje aaneen te rijgen. Niet om het dossier te bestuderen want dat heeft men niet gezien en dat zal een echte helderziende ook niet willen omdat het hem/haar zou beïnvloeden en het helderziendheid onmogelijk zou maken.

Er zijn nu ook wel mediums en psychics die wel meteen en snel zaken doorkrijgen. Deze zijn meer bekend om hun bekendheid in de media zoals bijv. George Edward. Deze krijgen hun zaken vooral door via een geest die het hen doorgeeft. De accuratie kan bij sommige wel minder zijn zodat niet alle uitspraken juist geduid/herkend/toegegeven/vertaald van beelden naar woorden, zijn.

Geen enkele moet je consulteren voor toekomstzaken. Al de zelfbenoemde mediums juist wel want zij riskeren zich vaak niet met controleerbare uitspraken. Ook zijn de uitspraken vaak breed en wendbaar genoeg om er zowat alles in te kunnen herkennen.

Zeker in deze tijd van crisis zijn er meer die hun geluk wagen omdat ze gewoon zelf geloven dat ze zelf iets kunnen.

Van de mensen die die mediums bezoeken zijn er veel die automatisch hun voorkeur voor een bepaald persoon leggen bij die die hun naar de mond praat en die die hun de sprookjesprins belooft uit hun dromen.

Ik vind het heel triest dat er zoveel kaf zit die juist de geloofwaardigheid van de echte helderziende en vooral het bestaan van deze paranormale gave, ondermijnen.

Het is intussen wetenschappelijk bewezen dat helderziendheid bestaat maar men wil het er wel niet over hebben en sceptici zullen zich eeuwig verzetten. Toch is het een feit.

De meeste goede helderzienden houden zich vaker verstoken omdat ze anders dag en nacht opgebeld worden en geen rust meer krijgen.

      Denis

© 2015 Aura-Oasis – Denis Dhondt