Chupacabra

Aura Oasis Logo

Chupacabra

chupacabra_lg

Goatsuckers

Ik vraag me af of ons collectief bewustzijn iets nieuws kan scheppen dat er niet was. Zoals ik al zei geloof ik niet in bigfoots, Loch Nessmonsters en andere onsterfelijken.

Toch worden er soms vreemde zaken waargenomen die niet te ontkennen zijn. Neem nu de veeverminkingen die we nu wel aan UFO’s toeschrijven en waarvan de dieren zonder een druppel bloed, verminkt terug op de grond zijn gestuiterd, blijkbaar vanuit een hoogte.

Zo’n dingen kan je niet ontkennen. Niemand kan het bloed zo compleet verwijderen uit een lichaam.

Sedert een tiental jaren of misschien meer worden in Texas ook vaak complete kippenhokken dood gevonden. Het gemeenschappelijke kenmerk van dergelijke gevallen is anders dan bij de veeverminkingen. De dieren hebben één klein gaatje maar misschien geen lichaamsdelen. Het merkwaardige is dat ze wel ook geen bloed meer hebben. Daarom noemde men de onzichtbare daders ook goatsuckers omdat de eerste slachtoffers bloedloze geiten waren waarna het vooral om kippen en ander gekooide dieren ging.
Niemand kan het bloed uit een kip zuigen. Zo krijg je dit er niet uit.

Na een tijd waren er mensen die een rechtopstaand wezen hadden gezien met scherpe muil en grote hoektanden. Ook waren er een soort uitsteeksels op de rug. Ze hadden lange achterpoten en hadden een olifantachtige huid.

Na een aantal jaren vol stevig volksgeloof in de Chupacabra bleven er mysterieus gedode dieren gevonden worden. Van een coyote kon het niet zijn want er was geen vlees gegeten, enkel bloed. Die feiten kan je niet ontkennen inclusief het feit dat geen mens dat kan.
Het duurde een tijd eer er ook foto en filmmateriaal bestond van een onbekend haarloos dier met een muil die aan de kenmerken beantwoordde.

Intussen zijn er ook geschoten en onderzocht. Het gaat om een niet bekende soort met abnormaal grote hoektanden, naakte huid, extra lange achterpoten maar het loopt niet recht en heeft ook geen stekels op de rug.
Hoe kan zoiets ontstaan dat lijkt op de mogelijke verantwoordelijke voor het bloedzuigen? Het lijkt wel of er eerst het geloof was, dan feiten en dan pas onbekende levensvormen?

      Denis

© 2015 Aura-Oasis – Denis Dhondt