Vreemde feiten bij geestverschijnselen

Aura Oasis Logo

Vreemde feiten bij geestverschijnselen

poltergeist2

Onverklaarbare vreemde verschijnselen
bovenop het paranormale verschijnsel

Bij paranormale verschijnselen oordelen we altijd zo logisch mogelijk. Stel dat een deur dichtslaat waar het spookt en het kan moeilijk anders dan geestelijk omdat er geen andere verklaringen mogelijk zijn, dan zien we dat als een entiteit die ergens toch de energie kon opbrengen die deur te sluiten.
Als we Electronic voice phenomena (bandstemmen) opnemen en we hebben geluk, dan denken we de uitgesproken stem te horen van de geest. We gaan ervan uit dat de stem van de geest via de microfoon is opgenomen. (voor voorbeelden van EVP klik hier)

Doorheen de tientallen jaren dat ik het paranormale bestudeer, stuit ik vele keren op iets vreemds dat minder logisch lijkt dan de redenering die we normaal zouden volgen.

Als we in menselijke geestelijke vorm denken dan zouden we als geest bij woede poltergeistverschijnselen kunnen veroorzaken door met voorwerpen te gooien. Zo zouden we bijvoorbeeld met enkele potten in de keuken kunnen gooien, een voor een. Dat ware al een hele prestatie.

Als we EVP willen opnemen dan zorgen we voor een goede microfoon en een voicerecorder. We kunnen ook de radiomethode kiezen zonder microfoon waarbij we veronderstellen dat men doorkomt door de elektronische ontvangst langs de radio. (tips voor opnemen van EVP in stille modus vind je hier )

Vroeger was dat via een radio die nog niet over de ruisonderdrukking beschikte van de huidige radio’s en die op AM tussen twee zenders stond. Nu gebruikt men gemodificeerde radio’s die de frequentieband constant herhaaldelijk aflopen.

Wie een goede kennis van uiteenlopende ervaringen bestudeerd of meegemaakt heeft, komt af en toe voor iets te staan dat moeilijker op deze logischere manieren te verklaren is.

Zo kunnen bij poltergeistfenomenen gelijktijdig vele kastdeuren beginnen te slaan vanuit tegenovergestelde richtingen waarbij het door de gelijktijdigheid of snelheid onmogelijk moet zijn voor een geest om dit via het geestelijk lichaam te doen wegens de benodigde snelheid van verplaatsing of gelijktijdigheid.

Ook kwam ooit eens iemand bij mij met een EVP die opgenomen was, door van de CD-speler naar cassette te kopieren. De CD bevatte kerstliederen. De vrouw was heel katholiek. Op een bepaald moment werd de CD muziek onderbroken en ingevuld door een spottende stem die zei “de lieve heer”. Hoe kon een stem daartussen komen terwijl de cassette rechtstreeks verbonden was? De stem leek wel te spotten met haar religieuze obsessie.

Er komen ook fenomenen voor zoals lampen of televisietoestellen die beginnen spelen ZONDER DAT DE STOPCONTACTEN ingeplugd zijn! Als zoiets herhaaldelijk gebeurd kan men de stopcontacten immers gaan uittrekken en vaak denkt men dan dat men eens had vergeten uittrekken maar dat blijkt dan fout. Hoe kon het toestel dan zonder stroom of batterij toch functioneren?

In sommige, evenwel zeldzame gevallen komen onmogelijke zaken voor, zoals een rekenmachine die een heel stuk papier volprint met rode vraagtekens terwijl er geen rood lint in zit en er ook geen vraagteken bij de afdrukbare cijfers staat?

Er bestaat een apparaat die willekeurige opgeslagen woorden kan uitspreken. De Ovilus. Afhankelijk van het type apparaat zitten daar van 400 woorden tot enkele 1000den in. De woorden haalt hij uit een database, en spreekt die uit als bepaalde omgevingsfactoren een soort willekeurige waarde bereiken. De grote vraag is dan hoe iets erin slaagt om zo bepaalde zinnige woorden uit te stamelen. Terwijl het meestal niet veel betekent blijkt het echter soms wel degelijk te kunnen gebruikt worden als communicatiemethode. Soms spreekt dat ding echter woorden uit die er zich niet in de database bevinden, zoals bijvoorbeeld namen.(toch even bij vermelden dat het toestel slechts zelden tot communicatie komt en dus niet de ideale investering is, je kan beter EVP proberen)

Bij poltergeistfenomenen is het bekend dat soms dingen in een bepaalde evenwichtsituatie gestapeld worden die je niet kan nadoen. Er kan een bed omgedraaid worden in een te kleine kamer waar het niet mogelijk blijkt dit bed te draaien zonder afbreken.

Hoe kunnen als gevolg van poltergeistverschijnselen plots overal regendruppels naar beneden vallen binnenshuis? (Rainman). Of stenen die het huis binnenvliegen terwijl het huis rondom door politie bewaakt wordt? (Wilsele) Of overal brandhaardjes maken zonder lucifers.

Maar ik denk dat de bedoeling van het artikel al duidelijk wordt, hoe kan iets dat normaal niet kan en ook niet mogelijk kan zijn door technische beperkingen door een spookverschijnsel?

      Denis

© 2011 Aura-Oasis – Denis Dhondt