Lichamelijk meebewegen tijdens je droom

Aura Oasis Logo

Fietsen of vechten terwijl je slaapt.

Lichamelijke bewegingen tijdens droomscenes.

Op de vraag waarom iemand tijdens een inspanning in een droom, in bed met zijn fysiek lichaam lijkt mee te doen, ontstond dit antwoord.

Bij astrale projectie, welke gebeurt bij dromen leeft je lichaam nog steeds. Een deel van je bewustzijn blijft verbonden met je lichaam. Sommigen voelen een koord dat hun nog met hun lichaam verbind bij bewust opgewekte uittredingen.

Het verschil met een volledige uittreding (etherische uittreding) is dat je bij een etherische eigenlijk overleden bent, zoals bij een bijna doodervaring. Dit type uittredingen is veel overtuigender en vermengt zich niet meer met het bewustzijn dat nog in het slapend lichaam verblijft.

Hierdoor kunnen astrale projecties, zoals opgewekte uittredingen of bij dromen, beelden laten zien die gemengd zijn met fantasie door de interpretatie van het lichaamsbewustzijn. Astrale projecties bevinden zich meestal ook in de astrale sfeer en veel minder op aards niveau, zoals etherische uittredingen bijv. het eigen lichaam laten zien en bijv. bij een totale bewusteloosheid door ziekte of ongeval, de mensen en de omgeving die in de zaal zitten te wachten bij de spoedopname. Bij astrale waarnemingen kan dat ook, maar zullen er toch verschillen zijn in waarneming van plaats van voorwerpen. Het is dus ook op astraal vlak niet hetzelfde als bijv. de sfeer bij het leven na de dood, al gaat men naar zo’n sfeer. Het doel van de droom is vooral dagelijkse problemen verwerken, soms oplossing of inzicht verkrijgen in een bepaalde kwestie.

Waarom doet mijn lichaam mee?

Als antwoord op uw vraag “waarom doet mijn fysiek lichaam mee” krijg ik als antwoord dat je tijdens je droombewustzijn, waarbij je meestal zwevend verplaatst en vaak soms gewoon door met je gedachten ergens anders te vertoeven, je opzettelijke FYSIEKE inspanning verbindt met het deel van je bewustzijn van je lichaam die je hersenen dan aanzet tot actie. In bepaalde gevallen, zoals bij hypnose en bij zeer lucide dromen, kunnen zelfs soms letsels overblijven wanneer men droomde over een vechtpartij en kwetsuren, of bij diepe hypnose, bijv. lichamelijke brandblaren als je geestelijk bewustzijn gesuggereerd wordt dat je verbrand wordt. Door dat te controleren op je lichaam, verbind je je geprojecteerd lichaam met het bewustzijn dat je lichaam nog bewaakt. (de wonden verdwijnen wel snel in die gevallen)

Het is zelfs mogelijk dat een droom zo echt ervaren wordt, dat er zich psychokinetische voorvallen kunnen voordoen in de fysieke wereld. Zo werd ik eens wakker door een achtervolging door bankovervallers waarvan ik getuige was en die naar mij schoten. Bij het schot werd ik wakker en viel er wonderbaarlijk genoeg tegelijk met het schot, een boek van de kast rechtover mijn bed. Ofwel had de platte val van het boek, het geluid van mijn droom veroorzaakt en daarmee in een fractie van een seconde ook de droom, OF het schot projecteerde zich in de fysieke wereld waardoor het een boek deed vallen. Laatste is bij synchroniciteiten het geval, namelijk het bewustzijn dat zich projecteert in de fysieke realiteit waardoor je een auto voorbij rijdt met dezelfde voorletters als je naam waarover je met je partner net over aan het spreken was.

Zoals je door een crisissituatie ook plots gewekt kan worden in een droom, kan je lichaam bij u mogelijk zonder wakker worden een gelijkaardige fysieke reactie veroorzaken terwijl je nog even slaapt. Vaak kunnen we van een nare droom wakker worden en soms pas na een vijftal minuten gelukkig zijn, als we erachter komen dat de diefstal van onze auto, gelukkig alleen maar in de droom was. Men kan in wakkere toestand dus nog een poos de illusie hebben dat wat je in de droom beleefde echt is in de fysieke wereld.

Bij u, fiets je waarschijnlijk nog even verder met je fysieke lichaam om dezelfde reden waarbij je van slapend toestand geleidelijk wakker word van je droom en het andersom lijkt zoals het voorbeeld van het schot. Je fysiek lichaam neemt de fysieke inspanning over uit je astrale droom.

Er zijn nog vreemde dingen mogelijk tijdens droom. Dat men bij een droomwandeling blijkbaar naast zijn bed wakker wordt. Zo werd ik eens wakker op een morgen, terwijl ik niet in bed lag, maar een meter van mijn bed weg, gewoon op de grond op mijn knieën zat. Dat deed inderdaad erg verwonderlijk en komisch aan, ware het niet dat bepaalde spieren zo verstijfd waren geraakt en dat erg veel pijn deed.

Nog zoiets, terwijl je slaapt heb je hoofdpijn of pijn doordat een arm of been in een afgesneden positie verkeert. Je wordt wakker en slechts geleidelijk voel je ook de pijn opkomen. Je werd dus wakker van de pijn door de pijn in je fysiek lichaam waarbij de pijn slechts geleidelijk verergert naargelang je langer en beter wakker bent. Je astraal lichaam ontving dus een lichamelijk signaal dat er iets niet juist was met het lichaam in slapende toestand en wekt je daardoor.

	 Denis  

© 2005 Aura-Oasis   –   Denis Dhondt