Soorten schaduwpersonen

Categories:

Aura Oasis Logo

Soorten schaduwpersonen

shadowspirit

Meer over schaduwpersonen

Naast doorzichtige schaduwen hebben we ook de ondoorzichtige schaduwpersonen.
De ondoorzichtige schaduwpersonen zijn wel potdonker, donkerder dan zwart en totaal ondoorzichtbaar, ook in een helder verlichte ruimte. Er zijn hier ook een aantal soorten,

 • De hatman is er een van. Dan zie je een menselijke cut-outfiguur zonder details maar vooral met de kenmerkende hoed en jas.
  Een soortgelijk iets is een man in een monnikspij.
 • De old hag is eigenlijk ook een schaduwfiguur maar komt ook voor als een oude vrouw die op je zit als je in bed ligt en zelfs sex met je kan hebben. In de tijd van de hekserij noemde men dit succubus of incubus naargelang man of vrouw. Wie zo’n ervaring had en dat vertelde kon rekenen op de brandstapel als heks. Het werd immers beschouwd als copulatie met de duivel. Maar meer is het dus wel een schaduw of iets onzichtbaars kan ook.
 • De meest voorkomende schaduwpersoon is echter een kleine donkere gestalte, die pijlsnel is. Vooral deze zijn echte energierovers en laten hun slachtoffers achter met een uitputtende vermoeidheid.
  Een variant hiervan is de schaduwpersoon met helderrode ogen.
 • Dan is het nog de vreemste vorm, nl. een soort zwarte blob die ergens rondhangt langs wand of plafond maar ook driedimensionele voorwerpen afblokt. Ik heb hier zeker foto’s van. Die zien eruit als een foto met een Chinese inktvlek op. Gezien deze ook op negatieven voorkomt is dat dus wel iets echt.
   Denis

© 2017 Aura-Oasis – Denis Dhondt