Oude woningen met onzichtbare bewoners

Categories:

Aura Oasis Logo

Oude woningen met onzichtbare bewoners

2010-10-10_Munte_033

Een woning kopen of huren?

Zelf hou ik erg van idyllische oude woningen en hoeves. Maar het gaat hier algemeen om alle woningen die oud zijn. Een oude woning kopen kan heel fraai zijn, eens die opgeknapt is. Meestal gaat het dan om hoeves, herenhuizen of landhuizen. Bij een huurwoning gaat het meestal om een huis dat minder idyllisch is, maar betaalbaarder is en in het centrum staat.

Als je een woning wil betrekken die heel oud is, en waar dus meerderen hebben gewoond, kijk je best eerst uit. De kans is klein dat er paranormale verschijnselen zijn, maar ze bestaat.

Al vele maken kreeg ik te maken met mensen die een oude woning kopen en die verklussen, tot het een prachtig optrekje wordt. Meestal is dat duur maar wel prachtig. Er zijn ook kant en klare gerenoveerde woningen te koop maar die zijn meestal onbetaalbaar.
Maar ook gewone huizen worden vaak wat opgeknapt en worden uitgerust met badkamer, keuken, verwarming en worden te huur gesteld.

Let echter op als blijkt dat al heel veel huurders of eigenaars het pand hebben bewoond. Laatst had ik een woning waar al iedereen direct na verloop van de termijn van zijn contract het huis heeft verlaten. Deze had het contract zelfs verbroken waardoor geld verloren ging. Het was er niet pluis. Het kan uiteraard een technisch probleem zijn maar dan is dat op te lossen. Als het echter een geestenprobleem is, kan men er met moeite over praten en helpt niets om het vrij te krijgen. Althans bijna niets. Het duurt vaak een tijd eer de bewoner wat gewaar wordt en eer je begint te geloven dat er geesten aan het werk zijn, waarin je normaal niet geloofde. Het hoeft ook niet altijd een oude woning te zijn. Er zijn echter enkele tekens die je kan herkennen die je een teken geven dat er iets zou kunnen zijn waarmee het niet pluis is en waarbij al meerderen proberen helpen hebben.

 • Als je de woning bezichtigd, zijn er dan ijzige plaatsen die je als een tocht passeren of rond je blijven hangen. Let op de temperatuur moet wel minimaal 5 tot 10 graden verschillen, alsof je een ijskast opent. Zoek wel altijd eerst goed naar logische verklaringen.
 • Ieder huis heeft zijn geluiden, maar sommige hebben wel heel aparte geluiden zoals huisraad in de keuken die je hoort terwijl er niemand is.
 • Let erop de deuren altijd goed te sluiten en te controleren of ze in het slot zijn. Als er een weer open staat, is die onzekerheid dan al uitgesloten.
 • Luister naar voetstappen. Het beste is dat te horen als de verdieping van hout is.
 • Is er elektrische apparatuur die fout functioneert in de woning, bijv. je gsm maakt een raar geluid waarna alles toch normaal blijkt? Ga eerst wel zeer goed na of alles in orde is met de elektriciteit. Flikkerende lampen kunnen ook al brand veroorzaken.
 • Ga na hoelang het telkens bewoond is en hoe lang.
 • Staat de woning in oorlogsgebied?
 • Zijn er drama’s in de woning gebeurd?
 • Zijn er sporen in de woning van vorige bewoners zoals achtergelaten kruisjes?
 • Zie je op verborgen plaatsen resten van palmtakjes? Dan is het mogelijk dat de vorige bewoner al geprobeerd heeft, het probleem op te lossen. Vaak laat men dan een kruis of meerdere verstopt achter omdat men angst heeft ze weg te nemen. In één woning werden meer dan 20 kruisen gevonden waaronder één van meer dan 2m dat verborgen was achter het dakgebinte.
  In een andere woning zat er een zeer oud kruis tussen een valse muur die bij verbouwing omviel.
 • Als je foto’s zou genomen hebben van de ruimtes, wil de aanwezigheid van orbs niets zeggen tenzij het lichtgevende en bewegende zijn die een streep achterlaten op de foto. Orbs met concentrische ringen zijn bijna nooit geestelijk. Dit laat je beter bekijken door iemand die wat van fotografie kent, want meestal is het stof, pollen of vochtigheid. Een keer bleek er zelfs een vinger op de lens te staan. Als je echter mistige rookachtige dingen ziet, terwijl het niet vroor (adem) of er niet gerookt was, dan laat je die best zeker nakijken.

Geen enkele van de voorwaarden zegt dat er iets met de woning mis is op gebied van geestelijke bewoners, maar ze kunnen een indicatie zijn.
De meeste mensen redeneren het eerst weg en zoeken een verklaring. Ze durven er met niemand over spreken. Pas als er erge angst is opgetreden gaan ze zoeken.

Zelf proberen er iets aan te doen met wierook of wijwater heeft weinig zin. Aan de andere kant zijn er ook veel die beweren het te kunnen oplossen. Maar slechts weinige slagen er echt in, laat staan in één keer. Laat je zeker niet verleiden door onderzoekers die enkel komen filmen en meten, personen die de geesten op afstand behandelen of koop geen amuletten en andere dingen die je of de woning zouden beschermen. Je hoeft ook geen geld aan een priester te hangen. Vaak gebeurt het zelfs dat de verschijnselen, na even de schijn gewekt hebben, verminderd te zijn, heviger terugkeren.

Ik heb een eigen remedie maar kan ook niet garanderen dat ze altijd en overal werkt maar grotendeels wel. Volgens een studie van de SPR door Flammarion die 534 spookhuizen onderzocht zou de enige gegarandeerde remedie zijn, de woning af te breken tot op de grond maar dat is nu ook niet nodig.

Er zijn er heel veel die men hun geesten leren leven hebben omdat ze geen kwaad doen en ze er teveel geld en werk in geïnvesteerd hebben. Maar als ze agressieve overledenen zijn, dan kan het moeilijk zijn.

Je mag me altijd contacteren via deze website en “contact”. Er zijn ook persoonsgebonden entiteiten die meegaan. Laat je niet wijsmaken dat er demonen in je huis zitten. Alle geesten zijn overledenen, geen duivels. Er bestaan echter ook psychokinetische poltergeistfenomenen.

   Denis

© 2010 Aura-Oasis – Denis Dhondt