Hypnose

Categories:

Hypnose

Aura Oasis Logo

Paranormale experimenten onder hypnose

Rond 1976 raakte ik dermate geïnteresseerd in hypnose dat ik alles inzette om het zelf te leren. Na een jaar slaagde ik erin de eerste persoon in een diepe hypnose te brengen.

Snel ontdekte ik dat in de hypnotische geestestoestand ook paranormale fenomenen veel gemakkelijker mogelijk bleken. Als je iemand helderziend maakte onder hypnose, dan bleek die opvallend veel juist te kunnen waarnemen wat normaal niet mogelijk is. Ik lette er wel op dat het niet om verborgen onbewuste herinneringen kon gaan. Ik stopte bijv. een voorwerp weg dat men niet had gezien en vroeg daarna of ze het wilden beschrijven of gewoon zeggenmesmerisme wat het was.

Stilaan werd mijn interesse in het paranormale sterker en sterker geprikkeld. Er waren personen die zich buitengewoon graag lieten hypnotiseren omdat die dat zelf heel graag beleefden. Zo experimenteerde ik ook met posthypnose. Dat is een hypnose die toeslaat op een teken dan NA de hypnose is gegeven. Daartoe wordt tijdens de hypnose die opdracht ingeprent.
Het bleek fantastisch hoe realistisch iemand die uit hypnose dingen kon zien en horen terwijl hij niet meer onder hypnose leek. Discussieren dat wat men waarnam niet klopte had geen zin. Voor hen was het werkelijkheid.Mijn vriend had ik tijdens een bezoek bij hem thuis, zo gehypnotiseerd dat hij bij een vingerknip, vogels in zijn kast ging horen. Toen ik dat deed, moest ik die na enkele seconden stoppen want die begon als gek de kasten leeg te halen. Onstopbaar.

Een andere keer had ik gezegd dat er een verkoper aan de deur zou staan die zou aanbellen. NA de hypnose hoorde hij bij de vingerknip de bel gaan en reageerde in de aard “wie belt er nu?”. Om het goed te testen zegden wij dat wij niets gehoord hadden. Hij ging opendoen, en er ontstond een hele discussie aan de open voordeur. Buitengewoon ernstig. Ook al zeiden wij dat er niemand was, het mocht niet baten. “Je ziet het toch wel zeker?” reageerde hij.
Toen in in experimenten met posthypnose hem helderziend maakte bleek hij ofwel echt helderziend te zijn of geweldig helderziend te zijn geworden met rake details die hij onmogelijk kon weten.
Hij vroeg toen een foto aan mijn vrouw die er een zocht in haar portefeuille en er een vond van haar grootmoeder.
Dat het haar grootmoeder was, was niet moeilijk te denken, maar dat er iets was met oorringen kon hij niet weten.
“Je hebt ooit oorringen van haar gekregen maar je moest ze niet hebben. Later kreeg je er spijt van en je ging ze uit beleefdheid toch halen, maar dan heb je ze mislopen”.
Dit klopte, haar grootmoeder had die intussen aan haar tante gegeven.Later zei mijn vriend bij verdere helderziende experimenten dat ik dat ook kon… Hij gaf me een vinylplaat. Na mij eerst af te vragen hoe ik dat moest doen, deed ik toch de uitspraak dat zijn vrouw die van een oude vriend gekregen had. Dit klopte. Daarna een foto, daar wist ik niet veel op te zeggen behalve dat het een timmerman leek. Dat klopte ook alhoewel het een pasfoto was en er dus niets van timmerman op te zien was.
Maar later bleek het toch zo gemakkelijk niet te zijn. Ik bleef echter jarenlang experimenteren…

      Denis

© 2010 Aura-Oasis – Denis Dhondt