Heelal en eeuwigheid

Categories:

Aura Oasis Logo

Heelal en eeuwigheid

the_beginning1

Energie en materie

Miljarden jaren geleden ontstond ons heelal volgens onze wetenschappers. Dit lijkt een enorme tijd. Wat was er vóór? Tijdloosheid?
Idd, geen tijd en geen ruimte. Zelfs het minuscule puntje waarin alle materie zou geperst zitten waaruit de big bang is ontstaan zou geen ruimte mogen ingenomen hebben en geen tijd mogen kennen want ruimte en tijd ontstonden maar na de knal.
Hoe die dan kunnen ontploffen is als er geen tijd en dus ook geen oorzaak kon zijn, laat men in het ongewisse. De benodigde ruimte om het kleine puntje in te nemen ook, al heeft men duidelijk een compromis gezocht door aan te nemen dat het slechts een heel klein beetje ruimte innam, de grootte van het puntje. Daarbuiten was dus niets, ook geen ruimte.
Daardoor moest men nogmaals een aanname doen dat de ruimte tegelijk met de big bang zou ontstaan zijn.
De big bang is een theorie die wat rammelt aan alle kanten. Ook zijn er aanwijzingen dat het niet kan kloppen want ons heelal gedraagt zich er verkeerd voor. Dit kan dus niet.

Als we voor en na dit “puntje” waarin genoeg materie en energie moet gezeten hebben om alles in een klap te kunnen openvouwen, de eeuwigheid bekijken lijken de miljarden jaren dat ons heelal bestaat slechts een oogwenk.

Wat moeten we dan denken van ons leven? We denken geschiedenis geschreven te hebben als we een kampioenstitel bemachtigd hebben maar dit is slechts een illusie. Na dit leven is dit betekeningsloos. Ook de naam die je nu draagt zal niemand nog iets zeggen als de prestaties toch vele geschiedenisboeken zouden overleven.

Het leven is dan ook niet meer dan een ervaring. Spiritueel gezien ligt de werkelijkheid dus in ons werkelijk bestaan buiten deze levensperiode.
De prestaties die we daar hebben blijven dus eigenschappen van onze persoonlijkheid.

Stof om eens over te bezinnen?

Toevoeging 2017: intussen is de theorie der singulariteit onjuist gebleven uit proeven in Cern. Het is dus onmogelijk dat er na annihilatie van materie en antimaterie ergens voldoende materie zou zijn overgebleven om ons universum te doen ontstaan. Het heelal kan dus zo niet zijn ontstaan. Dit werpt ons terug op de hypothese dat het al altijd moet bestaan hebben.

Wat wel kan juist zijn is dat er 32 miljard jaar geleden een soort verspreiding van materie is geweest. Het heelal dijt immers nog uit en als men het terugdraait komt men op een punt uit, 32 miljard jaar geleden. Intuïtief ben ikzelf van mening dat dit door de uitgang van een wit gat (andere kant van zwart gat) kan komen. Als ons heelal steeds sneller uitdijt, zoals men vaststelt,  dan is dat zelfs logisch.

        Denis

© 2015 Aura-Oasis – Denis Dhondt