Harmonisch intelligent geheel

Aura Oasis Logo

Harmonisch intelligent geheel

7000_bc_from_nepal

Intelligent holisme in het AL

Kan je je één enkele planeet op zichzelf voorstellen?
Stel het je eens voor met alles erbij dat daarvoor nodig is, een die alleen is in een ruimte. Hoe beweegt die dan? Roteert hij rond zijn as? Hoe groot is de ruimte? Hoe is die planeet bolvormig geworden?

Ik denk dat ik hier al duidelijk ben geworden. De kosmos is iets wat zonder de rest van de kosmos niet kan bestaan. Alles in de kosmos is afhankelijk van elkaar. De planeten draaien rond hun zon, deze draaien rond in de Melkweg om uiteindelijk in het centrum opgezogen te worden door een zwart gat. Zelfs de tijd en de ruimte die we ervaren zijn een product van de kosmos. Zonder deze zou er geen tijd en ruimte zijn, zoals die ontstaan zou zijn volgens de theorie, samen met de big bang.

Zelfs atomen zijn afhankelijk van onze kosmos. Kortom, het is een geheel radarwerk dat onafhankelijk niet kan bestaan. Het heeft een soort eigen regels en sommige waarden moeten zo precies vervuld zijn, dat onze kosmos anders radicaal zou ineenstorten zonder het huidige teken van een zekere stabiliteit die leven mogelijk maakt. Met die waarden denk ik aan constanten, zoals Pi een waarde is. Je kan dit niet veranderen, het zou niet meer kloppen. Zo ook de lichtsnelheid, kwamtumconstanten en andere die in evenwicht dienen te zijn.

Kortom, het vormt één afhankelijke eenheid waarin het ene niet los staat van het andere.

Als we nu kijken naar onze natuur, dan blijkt die afhankelijk te zijn van de kosmos, de planeten, de zon, de atomen. Je kan een dier of plant ook niet apart voorstellen, de levensvorm is afhankelijk van de rest van de natuur en de intelligente recyclagemethoden ervan.

Ons menselijk lichaam is ook niet alleen een som van organen. Ze zijn onderling verbonden door duizenden bloedvaten, zenuwen en zijn afhankelijk afgeregeld op de functies van andere organen. Dingen die we heel vanzelfsprekend ervaren zijn het niet. Hoe weet onze thermostaat van ons lichaam nu precies onze lichaamstemperatuur af te stemmen?

Ook ons lichaam is geen toevallig gedrocht. Waarom bestaan we uit twee geslachten? Hoe is dat ineens gekomen vanuit splitsende cellen? Waar zit hier de evolutietheorie?

Alles zou niet zijn zoals het is, als er geen heel intelligent ordenend vermogen aan het werk is. En dat buiten tijd en ruimte aangezien dit puur door een intelligente, samenwerkende architectuur mogelijk is. Hoe dit allemaal mogelijk is? Bewustzijn en intelligentie natuurlijk…
Stof om over na te denken.

      Denis

© 2011 Aura-Oasis – Denis Dhondt