Tijdsverschuivingen

Aura Oasis Logo

Tijdsverschuivingen

haard

Overlappingen van tijdsperiodes in een ervaring

Het is een der moeilijkst begrepen paranormale ervaringen, maar meerdere getuigenissen en het natrekken van de geschiedenis maken het verschijnsel hard.
Het overkwam C. G. Jung al toen hij in Ravenna in een oud gebouw dat hij bezichtigde, minimaal 20 minuten praatte met een medereiziger over de fascinerende mozaïeken waarmee de muren bekleed waren. De omgeving van het gebouw was heel uitgestrekt en erg landelijk met wegeltjes.
Hij keek buiten of hij geen postkaarten kon kopen waarop deze mozaïeken afgebeeld waren, maar kon deze niet vinden.

Toen hij later nog eens wenste terug te keren vond hij alleen een gelijk gebouw zonder mozaïeken. Hij besloot dat dit een ander gebouw moest zijn en hij vroeg overal waar na waar dit gebouw zich kon bevinden en beschreef daarbij het landschap. Het landschap werd door niemand herkend. Hij kon ook de mozaïeken niet vinden.

Later ontdekte men dat dit gebouw, terug in de geschiedenis, bekleed was met deze mozaïeken maar deze na een brand niet gereconstrueerd waren geworden. Hij had dus wel degelijk het juiste gebouw gevonden.

Een andere gebeurtenis verhaalt een koppel dat op een doorreis was. Ze ontdekten een pub die heel kleurrijk versierd was door massa’s bloemen aan de gevel. Ze besloten iets te eten en te drinken in het opmerkelijk nostalgische interieur en ze overnachten er. Toen men de rekening vroeg bleek dat ongelooflijk weinig. Enkele Britse penny. Hij sprak de uitbater aan dat dit toch niet kon kloppen maar die bleef erbij dat het juist was.

Even later keerde men er terug maar men kon de pub vol met bloemen niet vinden. Alle bloemen waren verdwenen. Ook de omgeving was veranderd.

In sommige andere zaken is men vaak verwonderd om de authentieke klederdracht die bij een vroegere tijdsperiode hoort. Dit gebeurde op het binnenplein van een Frans kasteel.

Nog anderen overnachtte in een zeer rustiek huisje dat heel eenzaam in het landschap bij de zee gelegen was, maar toen ze ook nog eens op zoek gingen was dit nergens meer te vinden.

Deze paranormale feiten zijn indringend onderzocht door een lid van de SPR die in de studie van deze gevallen gespecialiseerd was.
Hallucinaties kunnen het niet zijn, aangezien er meerderen in dezelfde ervaring betrokken waren. Ook waren er soms kleine bewijsstukjes.
Vaak werden er personen gezien van een tijdsperiode uit de geschiedenis. Deze waren alle levensecht en actief bezig. Meestal dacht men echter dat het figuranten waren wegens een mogelijke speciale gelegenheid.

In andere gevallen denkt men geesten te hebben gezien zoals de verschijning van soldaten in originele kledij in Gettysburg midden een zeer grote groene vlakte. Toen de persoon even wegkeek waren deze soldaten verdwenen terwijl ze nergens heen konden. Dit gebeuren zou aanleiding gevormd hebben voor het starten van de reeks Ghost lab welk over onderzoek naar spookverschijnselen gaat. Was dit ook zoiets?
De bestudering van die gevallen toont aan dat er telkens een bepaald object, huis, landschap waar men zich begaf, de overlapping van de twee tijdsbestekken in de geschiedenis bevatte. Zo werden ze uit het heden terug geprojecteerd in een 4 dimensionaal landschap uit een veel vroegere geschiedenisperiode.

Dat dit meer is dan alleen een verplaatsing van het bewustzijn naar die tijdsperiode, bewezen de beelden welke van de soldaten in Gettysburg gemaakt waren met een videocamera.
Misschien behoren zogenaamde residuele geestverschijnselen ook wel tot het “timeslip”-verschijnsel.

In ieder geval is het heel boeiend hoe onze werkelijkheid waarin we leven, soms eens buiten de lijntjes van de natuurkundewetten kleurt. Is onze werkelijkheid, net als tijd, een illusie?

      Denis

© 2011 Aura-Oasis – Denis Dhondt