Dieren vinden hun verhuisde baasjes

Aura Oasis Logo

Dieren en hun verhuisde baasjes

kat1

2250 km zonder GPS

Een kat die achterbleef bij een verhuis vanuit een Amerikaanse staat naar 2 staten verder, wist na maanden zijn baasjes terug te vinden.
De wetenschappelijke uitleg: dieren hebben een soort kompas. Het zou kunnen, maar stel nu dat ik 2250 km verderop ga staan als experiment en ik geef de wetenschapper een kompas en zelfs nog een gratis wegenkaart erbij. Hoe gaat hij dan weten waar ik ben? En wat gaat die met dat kompas doen behalve weten waar het Noorden en het Zuiden is?

Door het reukvermogen zegt een andere wetenschapper. Dat zijn dan ook deze die beweren dat in homeopathische middelen, geen enkele molecuul meer zit van het vergif dat erin heeft gezeten. Dat klopt, de verklaring ervoor is nu ook wel anders maar goed, we hebben het hier over geurmoleculen. Ik kan dus eenvoudig veronderstellen dat er geen enkele geurmolecule meer zit waarvoor er velen zouden nodig zijn om maar een reukspoor te vormen.

Als er nog ergens een geur hangt zal het rond de oude woning zijn en niet bij de nieuwe 2250 km verder. Deze zou nieuwe sporen dus enorm moeten verwarren.

De kat is letterlijk over berg, dal en rivieren gegaan om zijn baasje te vinden. Een andere zegt dat het een kat is die er toevallig op gelijkt en die door wensgedachte voor de oude wordt genomen. Nu, het was een lapjeskat en die patronen herken je wel duidelijk. Als een zwart-wit-oranje kat één zwart oog heeft, zie je dat direct als de uwe er 2 witte had.
Bovendien had men voor alle zekerheid een röntgenfoto gemaakt van de kat om een vergroeiing op de heup na te kunnen checken. Ook dat bleek te kloppen en op dezelfde plek te zitten.

Het programma “weird or what” besloot de zaak met het feit dat als dit al verklaard zou worden, er wel zo duizenden gevallen zijn, al is het daarom geen 2250 km. Ik persoonlijk weet van een eigen kat die als zwerfkat bij ons haar domein had gekozen wegens onze katin. De zwerfkat werd meegenomen door wie ze wou en die een aantal km’s verder woonde. Toch zijn het een hele hoop straatjes en woningen. Deze kwam naar huis en wist blijkbaar welke richting ze moest gaan.
Ik weet ook van een Nederlands meisje die regelmatig op vakantie met een zeehondje speelde welke het meisje later volgde door op te duiken in de tuin van de woning van het meisje die grensde aan een beek.

Of zou het soms kunnen dat de kat hun baasjes in remote viewing wist te vinden? Of wat te denken van intuïtie?

      Denis

© 2013 Aura-Oasis – Denis Dhondt