De rol van TIJD

Aura Oasis Logo

De rol van TIJD

time

Ons begrip van tijd op zijn kop

Hoewel ik dagelijks wel met een of andere studie ivm het paranormale bezig ben, heb ik een probleem met twee soorten verschijnselen die spotten met ons aards begrip van tijd.
Het eerste zijn de toekomstvisioenen. Hoe komen deze beelden tot ons? Komen ze via een ingeving van gene zijde?
Of getuigen ze van een reeds bestaande toekomst?
Of kunnen we in de toekomst gaan kijken via een onbewuste droomuittreding en toekomst zo te voorzien?
Of creëren toekomstvisioenen de toekomst?

Toekomstvisioenen lijken in strijd te zijn met onze logica. Samen met synchroniciteiten die ook iets heel aparts zijn, moet onze werkelijkheid totaal iets anders zijn dan zoals ze er voor ons uitziet.

Synchroniciteiten zijn werkelijkheden die samenvallen op een manier die geen toeval kunnen zijn. Sommige mensen hebben ze absurd veel. Zo kende ik iemand die bij elk gespreksonderwerp dat ze had in de auto, auto’s zag passeren met de woorden van het onderwerp in de nummerplaten van voorbijrijdende auto’s. Haar man die niet in het paranormale gelooft moest toegeven dat ze daarin wel gelijk had. Stel dat je praat over een Francine die je kent en 5 sec nadien passeert je een auto met in de nummerplaat FRAN dan is dat toeval. Maar als dat zo vele keren na elkaar met andere onderwerpen gebeurt is dat een synchroniciteit.
Ook dit spot met de aard van onze werkelijkheid.

Ik breek al maanden mijn kop om met mijn aards beperkt begrip, vat op een model van onze realiteit en een passende rol in de tijd te krijgen.
Als ik over voorspellingen spreek, heb ik het niet over waarschijnlijke toekomsten die voor de hand liggen of in de trend passen of die passe-partout uitdrukkingen zijn die op meerdere dingen kunnen slaan. Ik spreek over sterk indrukwekkende gedetailleerde voorspellingen, al begreep men soms zelf niet wat er juist ging gebeuren. Zo zag persoon x twee torens in New York branden. Een ander zag twee vliegtuigen in kerktorens vliegen. Dit zijn beide vertelde getuigenissen die ikzelf ontving. Dit beide enkele weken voor 9/11.

Samen met herhalende synchroniciteiten die zich bij sommige personen voordoen, doen ze ons nadenken over de aard van onze werkelijkheid.
Onze werkelijkheid reageert immers als een droom. De dingen die in onze geest zitten, komen op ons pad en de dingen waar we aan denken verschijnen net soms ook in een andere vorm die gelijkaardig is.

Moest onze materiële wereld iets geheel anders zijn dan wat wij beleven, dan zouden veel mysteries opgelost zijn. Het geheel zou dan teruggebracht kunnen worden tot “bewustzijn” en stof zou dan “stof van de geest” kunnen zijn.
Op dit punt geeft de quantumtheorie ons gelijk. Materie is energie. Een beroemd quantumfysicus die grondlegger was door zijn enorm begrip van het probleem, Eddington, zei “the stuff of the world is mind stuff”.

En ook in de relativiteitstheorie is tijd een raar fenomeen dat het beïnvloedt wordt door bijv. zwaartekracht. De stof van deze wereld is wel een heel vreemd iets en onze werkelijkheid dus ook. Dromen wij nu ook?

      Denis

© 2011 Aura-Oasis – Denis Dhondt