Mysterieuze bouwwerken uit de oudheid

Aura Oasis Logo

Mysterieuze bouwwerken uit de oudheid

prehistoric_calendar

Vernuft uit de oudheid

Ze zijn ons bekend als vermoedelijke zonne-observatoriums. De vele bouwwerken zoals die van de Maya’s, de Piramides en andere zijn gebouwd met een astronomische precisie.
Zouden zij ook nog een ander doel kunnen dienen dan puur een imitatie van de sterrenhemel? En is er ook nog een ander doel dan de jaarkalender?

Met de aardbeving van Japan zagen we dat de kustlijn 2,4 meter verschoven is. De gehele aardas zelf is 15 cm verschoven. Dat kunnen wij maar waarnemen met onze moderne meettechnieken en technologie.
Verschuivingen van de bodem zijn voorboden van grote rampen. Het zijn spanningen die zich opbouwen tot er onvermijdelijk een losbarsting komt.

Zou het kunnen dat dank zij de astronomische precisie, deze bouwwerken meetinstrumenten zijn, die doorheen aardbevingen en overstromingen de tijd moeten doorstaan om kleine afwijkingen op onze planeet te kunnen bepalen?

Is er daarom een verband tussen apocalyptische voorspellingen?
Het zijn zeker geniale systemen waarmee meer dan alleen maar doelen voor de goden zijn nagestreefd. Ze hebben kennis van onze aarde en astronomie. Zijn zij de oude meetinstrumenten van topwetenschappers die hierdoor verschuivingen van aardas, draaiing, precessie en zelfs aardverschuivingen kunnen bepalen?

Is de grootsheid van de bouwwerken, waarbij de mens nietig lijkt tegenover de kolossale structuren, een besef van de grootsheid van de kosmos?
Ze zijn zeker gemaakt met het doel eeuwen en enorme aardse rampen te trotseren gedurende duizenden jaren. Wat was anders de bedoeling?

      Denis

© 2011 Aura-Oasis – Denis Dhondt