De prijs voor het bewijs van paranormale gaves

Aura Oasis Logo

De grote prijs voor het bewijs voor parapsychologische gaves

“Nog niemand kwam de prijs ophalen”

Bewijs de Aura

Daarnet werd ik nog eens opgebeld voor een tv-programma dat maandag al zou moeten opgenomen zijn. Deze dingen zijn al zeker niet aan mij besteed en zeker niet tegenover sceptici die met het bordje “Prof.” voor hun neus, het gelijk al op voorhand aan hun kant eisen en in hun autoriteit het laatste woord hebben.

Het zou gaan om de aura.
Hoe moet je zoiets nu wetenschappelijk gaan hard maken? Als er iets is dat moeilijk aan te tonen is, dan is het dat. De aura-foto’s maken op basis van de lichaamsweerstand een reconstructie door leds, die kleuren projecteren op polaroidfilm. De Kirlianfotografie maakt gebruik van hoogfrequente hoogspanning en geeft sowieso uitstralingen (Tesla). Blijft dat de eerste experimenten aantoonden dat een blad waar een stuk van afgesneden was, toch de aura van een volledig blad vertoonde. Maar was het de verwachting niet van de onderzoeker? De aura is gewoon het geestelijk lichaam, dat dat we ook hebben in uitgetreden toestand en meerbepaald de uitstraling van licht dat in astrale sfeer alles heeft. (er is licht, maar geen zon) Sceptici maken zich hard dat nog niemand het beloonde bedrag is komen ophalen. President scepticus Randi zou eigenlijk moeten betalen volgens een oordeel dat over hem te lezen staat, maar weet alles goed te omzeilen, zelfs uitspraken van de rechtbank: http://en.wikipedia.org/wiki/James_Randi waar hij zoals je kan zien niet direct betaalachtig is aangelegd. Bovendien is de proef zo scherp dat je na elkaar de juiste getallen moet raden. Dan is de som uitbetalen waarschijnlijk maar een kleintje meer omdat zij dan de Lottocijfers hebben??? De kans hiervoor is dus niet zomaar boven het gemiddelde scoren zoals men zegt. Je bent illusionist of niet. Toch blijven programmamakers mensen voor de tv tegenover alles ontkennende autoritaire sceptici opdagen. “Er is nog nooit iemand met een verloren been, met een nieuw been van Lourdes teruggekomen”… en zeker zijn ze dat indien het zo ooit toch eens zou zijn dat wel geen 10 keer na elkaar kan gedaan worden.

Er zijn in de paranormale wereld veel oplichters net zoals op elk ander gebied waar zoiets gemakkelijk mogelijk is. Maar is het oordeel van sceptici niet vooraf geveld? Nee, want zij hebben altijd gelijk door een andere uitleg te geven of met een goocheltruc iets gelijkaardigs na te doen mocht het lukken (metaalbuigen Uri Geller bijv) Eigenlijk staat te lezen dat Randi zou moeten betalen, maar hij doet het lekker niet. http://www.skepticalinvestigations.org/exam/Dace_amazing3.htm Bovendien kan je voor zo’n programma onder de verwoestende agressieve blik geen enkel paranormaal talent ontspannen illustreren. Bij voorbaat mislukt.

© 2009 Aura-Oasis – Denis Dhondt