De nieuwe paranormale experts

Aura Oasis Logo

De nieuwe paranormale experts

poltergeist2

Specialisten apparatuur

Ik ben nooit fan geweest voor zij die nooit diep met parapsychologie zijn bezig geweest zijn en vele paranormale dingen gewoon niet kennen en zich nu “paranormale onderzoeker” of “ghosthunter met wetenschappelijke methodes” noemen. Ook als je hen een wereldberoemde naam in het onderzoek noemt, kennen ze die niet en hebben ze daar nog nooit van gehoord. Ook van de nieuwste studies die men al 15 jaar op dit terrein doet weet men niets en als je het hun dan zegt, begrijpen ze natuurlijk ook niet hoe iemand er toe komt om zo’n dingen te gaan doen en registreren en waarom men dit nu ineens deed. Als je het niet weet waarom vermoed wordt dat zo’n duur onderzoek zou werken, doordat je de voorgeschiedenis niet kent, dan lijkt het immers compleet onlogisch.
Wat ik bedoel is dat sedert ghosthunters series uitzond, er ineens overal groepjes paranormale “experts” als paddenstoelen uit de grond rezen. Ze richten alle zelf iets op en zijn nooit zelf lid geweest van kwalitatieve verenigingen. Ze informeren zich niet via de parapsychologische journalen die zeer grote en wereldvermaarde verenigingen rondsturen aan hun leden.
Vele ghosthunters hebben zelfs een lak aan “psychics” want ze willen alleen met apparatuur werken. Ze kennen alles van de apparaten, maar kennen niets van echte paranormale onderzoekers die deze dingen op serieus wetenschappelijk niveau bestudeerden en bepaalde theorieën vergeleken, die de spookkwestie blootlegden tot op het bot zodat het ineens duidelijk werd wie en waarom er spookt. Zij die vele methoden bestudeerd hebben die gebruikt worden om spooksituaties op te lossen en ze in kaart gebracht hebben met succes of falen ervan, degene die diep psychologisch weten wat er exact gebeurt als je geest wordt. (ik ben het ook al eens geweest, na een zwaar ongeval liep ik gewoon rond en wist niet dat men mij niet zag)
Veel van wat de door tv-series geschoolden begrijpen niet dat deze die de programma’s maken geen ghosthunters zijn maar programmamakers. Vaak starten ze hun verkenningen zonder enige kennis. Ze halen hun locaties wel uit boeken waar de zeer gekende gevallen goed en gedetailleerd zijn uitgelegd met de verschijnselen, getuigenissen, plaatsen erbij en die ze dus nog eens gaan onderzoeken.
Veel van die echte paranormale onderzoekers (als lid van bijv. de SPR) ontdekten technische methoden die een licht teken kunnen geven wanneer een geest wel zeer dichtbij is. Een zo’n ding is de magnetometer. Een koffer met riem vol high tech elektronica met een sonde met een draad aan. Nu beter gekend als EMF meter.
Wist je dat geen enkele ghosthunter van die series die op de juiste manier gebruikt? Zo zijn veel metingen dus gewoon fout. De meeste meters meten immers maar juist in de richting waarin de sensor geplaatst is. Een EMF veld die daar dwars op staat tekent die dus niet aan op die manier. Daarom waren de eerste allemaal trifieldmeters. Die maken ook nog eens onderscheid tussen magnetische velden, radiogolven, ELF en de EMF die wij als positief zien. Heb je al eens iemand met zo’n meter op ieder punt al de assen zien meten? Zo zou het nochtans moeten.
Daarna is de gewone videocamera gekomen die met tape kon werken. EVP was ook al lang ontdekt maar werd vooral gebruikt om contacten op te vangen met nabestaanden. Bij EVP werden ook variaties in de methodes gebruikt, zoals radiomethode, psychotron, diodemethode en andere, zelfs met infra rood als energiebron ook.
Het enige dat naast EMF, EVP, en video of foto nog nuttig kan zijn is een thermometer. Deze dingen waren dus al allemaal bekend.
Al de andere nieuwe toestellen die al de revue gepasseerd zijn en weer van het toneel verdwenen zijn, zijn zo goed als waardeloos.
Sorry dat ik me zo uitlaat, maar er zijn er ineens teveel die zich “top of the hill” wanen als would-be paranormale onderzoeker en er voordien niets van wisten. En ze beginnen meteen met het spectaculairste verschijnsel. Het liefst poltergeistfenomenen of spookhuizen. Ze zijn ook nog nooit lid geweest geweest van websites die foto’s en video’s en EVP’s van over de hele wereld verzamelden en onderscheid konden maken tussen ghostorbs en stoforbs. In 99,9 % kunnen alle orbs verklaard worden en ze zijn alle met een compacttoestel gemaakt. Dus geen groter toestel met een grote flitsers in het flitsschoentje. Je mag de foto’s gelijktijdig maken maar alleen het compacttoestelletje zal ze hebben. Het is eenvoudig te verklaren. Maar veel ghosthunters hebben niet veel meer dan enkele orbjes en dus verklaren ze die liever als echte geestlichten.
Dan spreken de filmmakers zich in hun series nog uit over geesten en demonen. De theorie is complex hoor. Als er krassen op je arm verschijnen is het een demon. Maar demonen bestaan niet! Dat is een pure uitvinding van de Roomskatholieke kerk. (duivels) Die werken trouwens ook met demonologen want je moet de juiste naam van de demon kennen en zijn functie in zijn strijd tegenover God. Pas als je zijn naam noemt krijg je die weg… (volgens de demonologen en exorcisten)
En dan heb je ook nog die series met mogelijk wel waargebeurde getuigenissen maar die zeer heftig opgeblazen zijn. Je kent ze wel, de series genre A Haunted. Die beginnen altijd met “Het werd voor An en Piet tijd om op zoek te gaan naar een grotere woning en toen ze die woning zagen waren ze meteen verliefd op die woning…” en ze eindigen altijd met “na de zuivering keerde de rust weer terug en leefden ze nog lang en gelukkig” maar als je nog even verder kijkt, als de eindtitels verschijnen zie je dat ze toch maar veiligheidshalve verhuisd zijn enkele maanden later. ??? Waarom als het er zo vredig is en het hun droomhuis is waar ze verliefd op waren? Dit is een heel gedoe met de leningen en verkoop. Dat komt natuurlijk omdat het na de zuivering toch nog niet helemaal opgelost leek.
Tja, het is programma’s maken en die hebben maar één doel, hun serie verkopen. Hoe meer kijkcijfers hoe duurder ze die kunnen verkopen. Hoe meer spektakel ze erin steken hoe hoger de kijkcijfers en hoe hoger de winst. American business.
Heb je trouwens vooral in het begin van die series al ooit verfilmde onderzoekingen gezien waar het nu wel bekend is te spoken, maar waar ze niets ontdekten tijdens de opnames dat ze konden tonen of laten horen? Nee natuurlijk niet. Dat zou stom zijn, een spookhuis met een heel pak camera’s geïnstalleerd, 4 ghosthunters, een technische filmploeg en zeker 3 of meer cameramannen die met een uitzending naar hun baas gaan waar niets in te zien of te horen is.
Daarom zat er dus altijd wel iets iets in ook al kon je het aan bepaalde “vaststellingen” zo opmaken dat ze het ertussen gelapt hebben. Waarom hebben die mannen trouwens altijd succes terwijl waar het in werkelijkheid spookt vaak niets wordt opgemerkt, tenzij het een agressieve geest is. Maar dan ga je vaak ook niets zien of meten! Wel de deur die met geweld achter je dicht vliegt maar toen was je natuurlijk in een andere richting aan het filmen… Maar als je al die filmpjes bekijkt die men nu op youtube post, wordt er maar heel weinig waardevols geregistreerd. En in die series is het altijd prijs.
Sommige locaties ontvangen ieder jaar dag in dag uit duizenden bezoekers (bijv. Alcatraz). Iedere gids ken wel iemand die wat gevoeld had onder de toeristen. Maar die filmmakers hebben meteen prijs bij 1 enkel bezoek.
Als ze iets echts registreerden zit dat daar natuurlijk ook wel in en ik weet wel heel zeker dat deze dingen bestaan.
Maar ook de series veranderen. Terwijl ze in het begin met een hele vrachtwagen apparatuur kwamen aangereden, liefst in 3 kleinere auto’s dan in één lichte bestelwagen, wordt er bij de nieuwste uitzendingen amper nog apparatuur gebruikt. Men verlegt de aandacht meer naar de geschiedenis en getuigenissen en doet vaak niet eens onderzoek meer.
En dan de ouija die sommigen doen, zowel in series als in de filmpjes van ghosthunters. Dit is letterlijk nonsens en slaat nergens op. Als verbeten spiritist heb ik wel andere dingen gezien. Als we zoiets hebben zoals ze tonen beschouwen we dat als mislukt. Dit moet pijlsnel en zeer krachtig gaan waarbij niemand de tijd heeft om de woorden te raden (iemand moet de letters wel opschrijven).
En dan zeggen ze er nog ferm bij dat het erg gevaarlijk was. Wat gevaarlijk? Er is niets gebeurd!
Haha, ik ben me hier aan het luchten geloof ik…Ik ben hier al 35 jaar mee bezig en dus lang voor er ook maar dergelijke filmpjes waren. Het waren ook niet allemaal geesten maar bijv. ook experimenten met telepathie en zoveel meer. Maar daar geloven veel ghosthunters dan niet in.

      Denis

© 2014 Aura-Oasis – Denis Dhondt