De boycot van hypnose

Aura Oasis Logo

De boycot van hypnose

mesmerisme

Mesmerisme contra hypnose

Het is een heel verhaal dat begint bij Mesmer toen hij ontdekte dat zijn “magnetische passen” een somnambulistische toestand opwekten bij de mensen die ten einde raad bij hem hulp kwamen zoeken voor genezing. Hij werd snel beroemd omdat hij erin slaagde spectaculaire resultaten te bereiken waar de medische wetenschap faalde. Zo kan een verlamde bijv. lopen in die toestand.

De medici keken met veel afgunst tegen zijn kwakzalverij op en de scepticus was geboren. Dit bleef zo tot een prof. (Braid) besloot deze techniek die te hernoemen als hypnose en deze als medisch verschijnsel te gaan klasseren. Tegelijk werden alle paranormale kantjes verloochend en bleven ze verstoken in de kast. De Mesmeristen verbood men deze vorm van “geneeskunde” aan te wenden aangezien zij geen dokters waren maar hypnotiseurs. Tot hier in het kort want het is wel het een en ander en een zeer lange strijd geweest.

De genezingen hadden slechts een tijdelijk effect. Tijdens de trance of – indien de opdracht tijdens trance gegeven was- ook daarna terwijl men volledig wakker was. Maar dit was ook wegebbend.

Hypnose werd een psychische aangelegenheid en mocht alleen nog gebruikt worden door psychologisch geschoolden, zogezegd omdat er zware psychische problemen zouden kunnen optreden of omdat men mensen via list, misdadige dingen zou laten doen (normaal gaat dat niet). De meeste hypnotiseurs kunnen echter niet hypnotiseren met als resultaat dat de hypnotherapie meestal niets meer uithaalt omdat de trance niet diep genoeg is. Het bewustzijn mag immers NIETS van de suggesties weten.
Als je jezelf 10 keer bevestigd dat je zo sterk bent dat je met gemak 120 kg optilt dan zal je tegelijk denken “wat een onzin”. Dit gaat dus niet aanvaard worden en niet naar binnen in onze geest (onderbewustzijn)
Onder hypnose weet het bewustzijn daarvan niets en gaan de suggesties langs die bewuste bewaker direct WEL in het onderbewustzijn. Zo werkt hypnose. Met een waakhypnose, zoals veel therapeuten gebruiken lukt dat dus niet.

Het geheel is dus voornamelijk gekomen doordat de wetenschap in zijn onderbroek stond tegenover zo’n resultaten waar zij niets bereikten. En daar moesten de klassieke elite wetenschappers niets van weten.
Dit werd nog door de rechtbank bevestigd omdat die natuurlijk de wetenschappelijke raad als handleiding volgen. De pioniers en echte ontdekkers werden verboden hun mesmerisme (magnetisme, hypnose) nog uit te oefenen. (Het hedendaagse magnetiseren heeft hier niet veel verband meer).

Kort: het is kwakzalverij en misdadig tenzij dit door de wetenschappers zelf gebruikt wordt. De paranormale kantjes worden nog steeds onder de mat geveegd. (die zijn er dus letterlijk uitgehaald omdat men op een congres zei dat men met mede dingen als wetenschapper geen rekening kon houden en ze dus negeerden)

Er liggen echter een hele berg mogelijkheden open voor wie diep kan hypnotiseren en tegelijk dingen wil onderzoeken zoals bijv. helderziendheid, regressie, supervermogens, dingen die men normaal niet kan…
En dat vind ik zo schandalig.

      Denis

© 2014 Aura-Oasis – Denis Dhondt