Voodoo?

Categories:

Aura Oasis Logo

Voodoo?

Hier is het een zeer ongebruikelijk fenomeen, maar in Afrika en Haïti kan dat helaas nog wel voorkomen. Als je met een gebroken relatie zit met zon voodoomagiër kan je dat in deze omstandigheid wel verwachten.
In plaats van poppen worden echter meestal zakjes gebruikt, daarin worden allerlei prullen gestoken, ook persoonlijke van het slachtoffer. Je hebt ook de houten spijkerpoppen, dat hoort meer thuis bij de magie.

Magie

Van Afrikaanse magie gesproken, ik ken iemand die een lendendoek had van een tovenaar. Wil je dit even vastpakken vroeg hij mij? Dus ik vroeg mij af wat dat te betekenen had? De stof voelen? Toen ik dat vastnam ging echter een geweldige huivering door mij heen waar ik niet goed van was. Ik smeet het doek uit mijn handen, dat had ik nog nooit meegemaakt. De man (gewone westerlink) beweerde daarna dat hij de enige was die dat kon vastnemen, dat het bij iedereen hetzelfde was. Maar volgens hem zou dat doek hem toebehoren uit een vorig leven als Afrikaanse magiër. De persoon is een voornaam iemand, en hij is verzamelaar van al die magische stukken, zoals spijkerfetischen, maskers, lendendoeken, ritueel materiaal, echt, het staat er bij hem vol van. Ook zit op iedere vinger een speciale ring. Duidelijk magisch. Hoewel hij dat niet toepast, is hij overtuigd dat hij in een vorig leven zo iemand was. Het doek is op een zeer vreemde manier in zijn handen terechtgekomen… Ik wist toen ik het vastnam ook meteen dat het gebruikt was voor afschuwelijke rituele slachtingen van dieren (kippen) bij trancedansen. Het doek bekijken alleen al gaf iets uitzonderlijks. Het was een zwart doek met witte patronen die er niet zomaar opstonden. Die hadden een sterk psychische werking.

Zombie

Dus, bekijk eens de andere artikels over voodoo op onze site www.aura-oasis.be. Wie meer details wil om iemand ziek te maken, moet me dat maar niet vragen. Dat het vroeger destijds letterlijk levensgevaarlijk was is een vreemd maar waar feit (10 gevallen wetenschappelijk gevolgd waarvan verschillende het niet wisten) 10 doden… Ik heb dat verslag hier ergens in een of ander ernstig boek maar ik moet erbij vertellen dat degene die er het slachtoffer zijn van geworden, zelf ook nog in deze stammen waren opgegroeid en er dus stevig in geloofden. De pagina over voodoo is een erg compleet werkje van mij, nergens vind je zoveel info daarover die ook nog betrouwbaar en correct is.Voor voodoo wordt heden ten dage vooral een speciaal zakje gebruikt, de poppen veel minder. Dat voodoo floreert kan je zien aan de vele winkels die in die streken de zeldzame magische producten verkopen, vooral in Haïti. Die poeder die ze daar gebruiken, maakt meer iemand een zombie. Vandaar de legende. Een levende wandelende slaaf. Dit werd echt nog gebruikt om mensen die zich niet meer bewust zijn te doen werken voor niets. Eerst worden ze schijndood door de vergiftiging, dan ontwaken ze terug maar weten niets meer. Vandaar dat in horrorfilms de zombies uit hun graf komen. Dat is natuurlijk ferm overdreven sensatie. Maar ze zijn als hypnotisch gehoorzaam.

Oplichterij

Let echter op. Consulteer geen Voodoomagiër of Maraboe, want opgelicht wordt je bijna zeker. Vooral de zeer hoge bedragen die men vraagt. Je zal ook nooit iemand vinden die dit nog echt zou kunnen en nergens is heden ook nog maar één resultaat bekend. Er belden me al meerdere mensen op die zo gigantische bedragen kwijt waren en dan nog een lening hadden aangegaan ook. Het hoogste bedrag dat ik hoorde was zo’n 50.000 Euro. Het minimumbedrag was zo’n 2500 Euro… en terugbrengen van geliefde, geluk in financiële zaken, enz… dat geldt blijkbaar vooral voor de magiërs zelf. Vooral het geluk op financieel gebied. Ook zijn vrouwen vaak het slachtoffer van hun charmes… dat ook nog. En dan blijken ze plots iemand te zijn zonder papieren en verhuisd…. met de noorderzon verdwenen, met je geld…

      Denis

© 2002 Aura-Oasis – Denis Dhondt