Overleden bezoek in het ziekenhuis

Aura Oasis Logo

Overleden bezoek in het ziekenhuis

bde2

Ongeloof in “leven na de dood”

Dit is al heel lang geleden maar we hadden een felle scepticus op het werk, al geloofde bijna niemand in het paranormale. De radio stond op en er was een speciale reportage over Bijna Doodervaringen. Een andere man die eigenlijk niet in leven na de dood, paranormale fenomenen, geesten en dergelijke gelooft, zat mee te luisteren toen hij hoorde vertellen van een getuige op de radio “Dat hij zijn levensfilm had zien afspelen” tijdens zijn BDE.
Die collega reageerde daarop onmiddellijk tegen een andere collega (het was op de middag), dat dat waar was! Hij had dat trouwens zelf meegemaakt. Hij begon het hele verhaal te vertellen: “Toen hij rond de twintig was, had een zwaar motorongeval hem ernstig toegetakeld. Hij was levensgevaarlijk gewond en lag toen op de intensieve zorgen. Toen kreeg hij bezoek op zijn kamer. Rita kwam binnen. (Hij begon zich zeer emotioneel te gedragen. (De tranen kwamen hem in de ogen) Rita bleek de vrouw te zijn die hem had opgevoed toen hij kind was. Hij had daar ontzettend van gehouden, maar hoe kon Rita hem nu komen bezoeken? Ze was immers al lang geleden overleden… Toch was zij het. Hij vertelde dan ook dat hij door zo’n donkere tunnel gegaan was en zijn levensfilm had gezien. Toen ik hem vroeg wat hij daarbij zoal gezien had, antwoordde hij daar niet op, daar dit hem nogal leek aan te grijpen. “Ik ben er een heel ander mens door geworden, want vroeger was ik een wreed manneken”.

Meer wilde hij toen plots niet meer kwijt en ik begon er enkele weken later eens terug over. “Of hij me wat meer wilde vertellen over die Bijna Doodervaring” Hij vertelde dat hij er niet veel meer kon over vertellen, maar dat hij wel Rita had gezien, in levenden lijve, de levensfilm en de donkere tunnel. Maar toch geloofde hij eigenlijk niet in het paranormale. Toen ik hem dan vroeg of dat dan geen teken was dat er meer bestond, antwoordde hij “Dat er wel meer moest bestaan, dat het niet anders kon”.
Toch kon zijn ongeloof in het paranormale niet stuk. Enkele weken nadien was alles dat met het paranormale te maken had terug onzin, behalve dan zijn eigen ervaring. Telkens als ik daar wil over beginnen ontstaan er wel emotioneel tranen in zijn ogen.

      Denis

© 2014 Aura-Oasis – Denis Dhondt