Merelbekenaar filmt UFO in Drongen

Categories:

Binnengebrachte UFO video

Aura Oasis Logo

Daglicht UFO

Tijdens een kunst- en ambachtsmarkt in Drongen Gent, was Alex P. zijn pas geleverde videocamera aan het proberen. Sommige mensen keken omhoog omdat ze iets vreemds opmerkten. Op een bepaald moment hoorde hij stemmen uit het volk: “kijk eens omhoog”. Uit de geluiden van de omstaanders kan je horen dat het om een heel vreemd voorwerp gaat dat daar stil hing in een helder blauwe lucht en waar een kleinere bol rond cirkelde. Op een bepaald moment verdween de UFO plots alsof hij oploste en als je frame na frame bekijkt, zie je één beeldje waar direct na het verdwijnen even een condensatiewolk zichbaar is.

De video werd bij mij binnengebracht en ik contacteerde Sobeps die de gigantische driehoekige Belgische UFO onderzocht voor de luchtmacht in 1989. Een tweede onderzoeker van een andere Franstalige organisatie was ook mee.

Die dag trokken we ook naar een lerares uit Merelbeke de buurt die met eigen ogen twee dagen na elkaar een UFO had zien landen in een weide. Deze had dat een hele tijd ervoor ook al gemeld. Er waren getuigen. Er werd een hele reportage afgenomen, met verschillende listige vragen die ze alle heel gewoon doorstond. De audio-opname heb ik nog.

Uiteindelijk werd alles authentiek bevonden, maar de meegenomen originele video kregen we niet meer terug ondanks getekende overeenkomst. Datum van de video-opname, april of mei 2000. VHS-compact JVC-camera. Locatie Drongen, bij Gent. Eigenaar van deze kopie: Denis Dhondt

© 2001 Aura-Oasis – Denis Dhondt