Geest-, Polter- en RSPK fenomenen

Aura Oasis Logo

Polter- en geestfenomenen.

Over twee geposte vreemde gebeurtenissen.

Ik citeer hier H:

Tot voor kort vond ik alles heel gewoon, tot ik eens begon stil te staan bij bepaalde dingen die hier gebeurden. Er zijn dus een hele hoop dingen waar we geen verklaring voor hadden.

  • Lampen die beginnen knipperen. Als ze gecontroleerd worden scheelt er niets mee.
  • Deuren en kranen die opeens moeilijk toegaan.
  • Geluiden die door niemand schijnen veroorzaakt te worden en noem maar op.

Wat die kraan en deuren betreft, dat heeft vooral mijn tienerdochter. Ze vertelt me dat de deur of de kraan precies tegengehouden word door iemand, terwijl daar niemand is dan. De geluiden zijn grotendeels op de bovenverdieping te horen. Voetstappen op de trap, gerommel in kamers waar niemand is. Ook dat speelt zich voornamelijk af rond mijn dochter. Af en toe kan ze de stappen volgen tot aan haar kamer, dan voelt ze zich ook bekeken.
Soms zijn die geluiden wel goed te horen ook beneden. Zo lag ik eens te slapen, ik was toen ziek, en zij was alleen beneden. Ze dacht dat ik boven aan het kuisen was, want ze hoorde van de ene kamer naar de andere lopen en dingen verzetten.
Ik ben toen ook wakker geworden van het kabaal, zij dacht dat ik het was en ik dacht dat zij het was en we waren het allebei niet en die dag was er anders ook niemand thuis. Dat lawaai kon ook niet van buiten gekomen zijn of van bij de buren.
Het kwam heel duidelijk van de bovenverdieping van ons huis.
Die geluiden kunnen ook beneden zijn, als iedereen boven is. Zo stond mijn dochter laatst op met het gedacht dat ik al druk bezig was beneden. Toen ze beneden kwam was ze alleen, niemand was al op. Maar toen bleek wel iemand geprobeert te hebben, om te telefoneren. De telefoon (draadloze) lag op de keukentafel en was al drie kwartier aan het bellen. De avond ervoor was hij nochtans in de living op de houder gezet.
Dat het hier geen spookhuis is ben ik wel zeker, ik denk eerder aan RSPK. Alhoewel ik me soms wel afvraag, hoe kan een blad printerpapier beschreven geraken door iemand die er niet is, die hier zelfs niet woont terwijl het in de printer zit en uit een gesloten pak komt.
Hoe komt het dat de honden naar de tv beginnen blaffen en dan springt opeens de dvdspeler van radio naar cd Of ze lopen naar de deur gelijk er iemand is en gaan dan vrolijk kwispelend terug naar hun mand of blijven hangen bij een stuk zetel dat niet door de kinderen in beslag genomen is.
Dat lijken allemaal vreemde dingen, waar ik geen uitleg bij kan verzinnen.

RSPK of poltergeistfenomenen

Demonen en ruiken van een zwavelgeur is er niet bij . Dit zijn dan geen demonen uit de hel want wie dat zo uitlegt heeft innerlijke fantasieën. Er zijn wel agressieve entiteiten van laag alooi mogelijk.
Zo heb je ook zelfbenoemde mediums die overal energieën voelen en aanwezigheden in bewuste toestand. Dit is niet erg betrouwbaar, iedereen kan dat zo uitleggen. Er zijn echter ook wel goede mediums. Zoals wij handelden, in volledige trance wordt het echt wel steviger en is communicatie mogelijk. Door het feit dat zo dingen aan het licht komen die blijken te kloppen en kunnen nagegaan worden, verkrijgt men een tenminste betrouwbare uitleg. Helaas is deze methode moeilijk en ook in de spokende abdijhoeve was hulp nodig (de abdijhoeve was een schuilnaam voor een bewoonde locatie waar ik een aantal keer geweest ben en het erg spookte en nogal gekend was via het destijds erg bekend raakte in forum van onze vereniging vzw. Een trance is immers een diepe slaaptoestand en die kan niet altijd zomaar vanzelf opgewekte worden in tegenstelling tot wat men zich voorstelt uit de spiritistische periode. Ook daar slaagde men er soms maar 1 op 4 seances in om de werkelijke trancetoestand te bereiken. Hypnose bracht hulp, ook in het geval van de abdijhoeve. Of daarmee de kwestie volledig opgelost geraakt laat ik hier nog buiten spel, maar zo kan men in ieder geval wel op meer betrouwbare informatie rekenen dan iemand die overal entiteiten voelt en ze wegsprenkelt met wijwater, kruisen of wierrook en deze verbant. Zo’n werkwijzen ruiken meer naar goedgelovigheid en commercie en halen niet veel uit.

Te goedgelovig mag men ook niet zijn. Het moeten onverklaarbare fenomenen zijn. Een beschreven blad uit een nieuw pak papier halen lijkt me zoiets. Een telefoon die ergens snel zelf aan het bellen is nadat hij van plaats is verwisseld en nadat geluiden te horen waren terwijl er niemand was, wijst in ieder geval op het feit dat iemand die proberen gebruiken heeft, al kan het iemand van binnenshuis zijn. In het geval van H. zou dat al een inbreker moeten zijn, dat lijkt me ook vergezocht. In ieder geval komt de telefoon niet zomaar vanzelf of door de wind op de tafel terecht.

Ik citeer I:

Hallo iedereen, Ik herken deze gebeurtenissen als geen ander. Ikzelf heb ooit met men stomme kop ‘glaasje draaien’ geprobeerd en vanaf dat moment begon alles fout te lopen. Dingen verdwenen echt voor men neus, als ik bv men sleutels op de keukentafel legde en even naar de living ging waren ze plots verdwenen en bleken ze dan helemaal aan de andere kant van men huis te liggen waar ik helemaal niet was geweest (en ik was alleen in huis hoor). Voetstappen in de gang, krakende trappen, oorverdovend gebons in de slaapkamer maar als ik ging kijken was er niemand. Deuren die open en dicht gingen en vooral die voetstappen waren angstaanjagend, ze stopte altijd voor de keukendeur en ook ik voelde dat ik bekeken werd. Lampen die plots aan en uit gingen , soms viel volledig het licht uit en begon men discobol plots als enige te draaien, plots enorme rook ruiken die dan dan ook plots weer verdween etc..ik kan zo honderden dingen vertellen en geen enkele was prettig. In het begin gebeurde het altijd als ik alleen was maar na enige tijd gebeurde het met andere mensen die bij lij thuis waren ook. Niemand durfde nog bij mij binnenkomen. Er was altijd een enorme griezelige koude tocht in men gang (het temperatuurverschil was echt heel groot) en ik had echt het gevoel dat het op mij gemunt was. Als ik voorbij een schilderij kwam , viel die plots van de muur alhoewel die heel stevig bevestigt was en eigenlijk niet konden loskomen uit zichzelf. Wij hadden ook geweien in onze gang en als ik daar onderdoor liep vielen die ook op men hoofd (dat was wel pas na een tijdje, toen had ik echt het gevoel dat ik zo snel mogelijk weg moest daar). Ik mag er niet meer aan terugdenken of ik krijg terug de bibbers. Ik heb toen besloten om te verhuizen en de nieuwe bewoners hebben daar nooit last van gehad. Nee hoor want hij volgde me gewoon, ik ben zo 4 keer verhuist !! Sinds vorig jaar ben ik er dan uiteindelijk vanaf geraakt na veel opzoekwerk en contact te hebben met een uitdrijfster en wat bleek (dit is wel het laatste dat je dan wil horen) dat ik een zeer lage negatieve entiteit (laten we maar zeggen een demoon en mensen dit is geen verhaaltje maar jammer genoeg echt gebeurd) bij me droeg, hij zat tot op de derde schil van men aura vastgekleeft en wou me niet loslaten. Na enkele uren heeft hij me dan toch losgelaten en heb ik gelijk een aurahealing laten doen. Vanaf toen was alles voorbij. Ik wil hier niemand mee bang maken maar dit verhaal komt me zeer bekend voor hoor! Een gouden raad van me; laat iemand jullie auraveld en huis checken. Heel veel licht en kracht en liefs van I

De fenomenen

Wat H en I hier omschrijven zijn wel degelijk bestaande fenomenen maar deze hebben geen baat bij een woning zuiveren of duiveluitdrijving. Meestal is er niet zo veel aan te doen. Helaas leren de meesten min of meer met de fenomenen leven al kunnen soms resultaten verkregen worden als het om entiteiten gaat en er gecommuniceerd kan worden. Dit moet ook gebeuren op een manier die niet LICHTGELOVIG is. Er zijn veel uitdrijvers, spokenjagers, exorcisten, die het met wijwater en kruisjes op de muren doen, exorcistische kerkwierrook gebruiken. Terwijl ze overal aanwezigheden waarnemen hun eigen illusies uitspreken dat ze verdwenen welke ze daarna overbrengen aan de bewoners. Achteraf verdwijnt de illusie dat het gezuiverd is weer snel. Toch zijn er mensen die het wil klaarspelen. Dus ik mag het kind met het badwater niet weggieten.

Het kan dus 3 kanten op,

  1. of het zijn entiteiten, dolenden die geen rust hebben gevonden of hun woonplaats niet willen verlaten (meestal oude spookhuizen, de geesten blijven in de woning en de volgende bewoners krijgen dezelfde klachten)
  2. OF het zijn persoonsgebonden entiteiten (die bij iemand horen, verhuizen helpt niet)
  3. OF het zijn eigen onmerkbare psychokinetische spanningen die onbewust door eigen astraallichaam zelf het spook spelen.

Er zijn mogelijkheden om alvast die drie soorten te herkennen. Om geen suggesties te geven zeg ik hier nog niets, maar het is duidelijk dat het bij I ging om iemand rond haar.

De tocht die men kan voelen is het passeren van een aanwezigheid, zelfs erdoorlopen kan per vergissing. Ertegenop lopen kan ook, al ziet men niemand. Geduwd worden kan ook, meestal op een trap. Een temperatuurverschil van 5 graden of meer is kenmerkend, plaatselijk en MEETBAAR. Dit kan zich verplaatsen. Bij H is het duidelijk dat er iemand soms in het huis aanwezig is. Die kiest opzettelijk plaatsen waar hij of zij alleen is. We hebben een idee wie het zou kunnen zijn, afhankelijk van wanneer het begonnen is. Is het soms begonnen na het overlijden van een van uw vreemde geburen? Of is het van ervoor?
Stress is een factor die energie kan geven aan deze fenomenen. In tegenstelling tot wat men dan zou vermoeden komen ECHTE RSPK verschijnselen van stress, ziekte, hoofdpijn, en ook dergelijke fenomenen voor NA de stressperiode, als het net wat kalmer gaat. De stress wordt dan gelost. Of eigen stress veroorzaakt psychokinese, of verleent energie aan aanwezigheden.
In sommige gevallen duiken vreemde fenomenen heel plotselijk op. Dit kan bij zwarte magie en het oproepen van geesten of spiritisme met negatieve entiteiten. Bij deze gevallen is toelaten bovendien nog gevaarlijk voor bezetenheid.

Naargelang wiens hulp je inroept, zal de verklaring ook anders zijn. Zo zal een pendelaar het natuurlijk over aardmagnetische energieën hebben, een exorcist over duivels of demonen, een parapsycholoog over RSPK, een spokenjager over geesten. Duivels en aardmagnetische lijnen kunnen we uitsluiten. RSPK (recurrent spontanuous psychokinesis) is herkenbaar aan de herhaaldelijke zelfde gebeurtenissen, aanwezigheden gebruiken intelligentere manieren en proberen soms boodschappen te geven of zich kenbaar te maken zodat het voor niets anders te verklaren is (de vele gedraaide fotokadertjes in het gedocumenteerd geval op deze site “poltergeistfenomenen in Gent”, alsof ze met enorme precisie uitgemeten waren in afstand en draaiïng)
Geesten bestaan en dat kunnen zelfs ook uitgetreden levenden zijn of personen die op dat moment net overleden zijn en nog even een bezoekje brengen aan iemand. Vaak leren mensen in vele gevallen met de bewoners leven en leven die in een vredige verhouding. In andere gevallen is er duidelijke agressie. Scherpe voorwerpen vliegen door de lucht en mikken het op een persoon, men wordt van de trap geduwd, zelfs een geval waarbij een onderzoeker die een dergelijke documentaire maakte werd in bijzijn van de camera man, enkele seconden na het op de ladder beklimmen van de zolder opgehangen, waarbij de ander hem kon bevrijden. Laatste gebeurt echt alleen maar in zeer slecht bekende leegstaande spookhuizen en die hebben zoiets van “daar ga je niet binnen”.

Zelf ging ik ooit zo enkele daarvoor bekendstaande woningen bezoeken. In een kasteel was er niets dat tegenhield en we wandelden er gewoon doorheen. Wel vonden we sporen dat anderen het blijkbaar een spookkasteel vonden.

Een zeer klein woningkje van honderden jaren oud, dat zeer afgelegen stond en dat bekend stond als spookhuis, had iets waardoor niemand door de openstaande deur naar binnen geraakte. Dit was een vreemd klein woninkje. Binnenin lag het precies geveegd en geen spinnenweb te zien. Buiten was het compleet overgroeid met klimop en daardoor waterdicht. Tijdens de tweede wereldoorlog zouden daar mensen vermoord zijn. Het stond heel afgelegen tot er een nieuwbouwwijk rond geplaatst werd. De eigenaar kreeg veel geld voor het stukje grond en de woning af te staan maar durfde het niet verkopen. De oude bewoners zeiden me dat er verhalen verteld worden over die woning, maar natuurlijk “zij geloofden daar niet in”.
Ze hadden we echter wel goed gadegeslagen en waren heel nieuwsgierig als ik terugkwam, “en?, iets gezien?” Dus zo ongelovig waren ze niet. Je ging gewoon niet over de drempel voorbij de deur. Er viel daar een krachtig verbod over je en iets hield me enorm tegen. Mysterieus. Ik had enkel dan nog de videocamera binnengestoken en had een geluidsrecordertje ook mee. Gezien ik dus ook niet binnen geraakte, gebruikte ik enkel de videocamera even. Toen ik weer keerde, werd het recordertje uit mijn handen geworpen. Ik had het niet zomaar laten vallen, het zou me zeer verwonderen. Bij het bekijken van de paar seconden video was er niets te zien, te donker. Maar een griezelig geluid!!!! Alsof tientallen overledenen me uitjouwden. Erg luguber. Per ongeluk is dat verloren gegaan toen ik te ver terugspoelde.
Ik heb dingen gezien en meegemaakt die me overtuigden van de echtheid van die fenomenen en daarbij sluit ik flikkerende lampen al uit omdat ze gewoon te wijten kunnen zijn aan contactdender. Dan gaan ze vaak vrij snel kapot ook. Lichtgelovig ben ik niet. Wie me kent weet dat ik niet zomaar op lichte fenomenen afsteven.

      Denis  

© 2001 Aura-Oasis – Denis Dhondt