Getuigenis van een levendige verschijning

Een levendige verschijning

Aura Oasis Logo

Een overleden vriend brengt bezoek

Mijn vriend

Een 3 jaar terug op een gewone dinsdagavond ben ik omstreeks 21.00u. gaan slapen, daar ik om 4.00u. op moet staan om de vroege ploeg te werken.

‘s Morgens ben ik opgestaan, nog een collega opgepikt om te gaan werken naar de fabriek, en ik deed mijn verhaal dat nu kort volgt. Ik ben gaan slapen om 21.00u, en ben onmiddellijk in slaap gevallen.

Om 22.15 ben ik wakker geworden door een deur die piepte in appartement, er stond niets open, en niets kon de deur doen open waaien. Ik ben opgestaan, heb alle deuren opengezet – het was warm weer in de maand mei,heb wat water gedronken en ben weer in bed gestapt. Wat daarop volgde waren voetstappen op het parket in de slaapkamer (nu krijg ik er opnieuw kippenvel van net of er iemand me bespied). Ik hoorde die in de gang op de vloer, het was heel echt – zo luid. Ik ben weer opgestaan, heb in de living de staande lamp aangezet. Weer in bed hoorde ik deur piepen, ik was niet op mijn gemak, ik probeerde te slapen en liet lampen branden in de bovenbouw van het bed daar ik dacht dat er iemand in huis was. Ik voelde mijn bed op rechterkant naar beneden gaan, ik keek, en er zat net iemand op, ik kon het niet geloven en dacht dat ik het me verbeelde. Op een moment voelde ik dat er iemand naast me lag en me omarmde.

Ik was bang, en er was niets te zien dit heeft geduurd tot ik moest opstaan, ik heb geen oog dicht gedaan. Ik was kapot toen ik moest opstaan, heel de nacht in bed uit bed van een iets dat ik niet zag, deuren die open en dicht gingen, en het heen en weer geloop. Dat heb ik nog aan mijn collega verteld.

Ik stopte de volgende dag om 13 uur met werken. Pas aangekomen thuis nam ik telefoon op, en kreeg droevig bericht dat Pxxx was overleden, de dag voordien om 21.00u, ik was de enige die contact had met die persoon, ik gaf hem veel morele steun, ik was zijn enige vriend, hij vertelde me immers alles, hij zat in gevangenis te Gent waar ik hem om de 2 weken bezocht, ik had hem maar leren kennen door vrijwilligers werk. Dit verklaarde toen voor mij wat die vorige nacht heeft gebeurd.

Mijn zus

Mijn zuster was 2 jaar voordien ook plots overleden op 32 jarige leeftijd, ik zag haar amper, maar hadden zeer goede band. Toen ze nog niet begraven was zat ik in bed reclamefolders te bekijken, ik hoorde al klagend mijn naam roepen – echter zeer luid, ik heb haar aangesproken, maar ze bleef mijn naam roepen, ik was enorm geschrokken, ze wilde me iets zeggen maar het blijft een raadsel. Ik rook haar parfum die ze altijd op had.

Mijn grootvader

Mijn grootvader was in een rusthuis, ik bezocht hem bijna iedere dag, ik had hem lang zo goed niet meer gezien, toen ik ‘s anderendaags van mijn werk kwam hoorde ik dat pépé, overleden was, ook die nacht voordien heb ik niet geslapen.

Idem toen grootmoeder overleden was voor dat ik nieuws vernam had ik in de nacht gedroomd dat ze zie, “Rxxx veel courage” ik was toen in echtscheiding en had te kampen met veel problemen.

Ik woon nu samen, en na een extreme nacht zeg ik dan wie is er nu overleden is die ik ken… en het klopt, een naaste of een goede vriend zijn die nacht overleden. Nu pas besef ik dat er leven na de dood is. Ik kan dat niet vertellen aan een ander, die zouden me gek verklaren.

      opgenomen verklaring R D
      ref (120801)
      Denis

© 2001 Aura-Oasis vzw – Denis Dhondt