De keuze voor terugkeer uit een BDE

Aura Oasis Logo

De keuze voor terugkeer uit een BDE

the_beginning1

Een opmerking bij bijna doodervaringen

Merkwaardig vind ik wel dat je tijdens een BDE zomaar de keuze zou kunnen maken om wel of niet uit het leven te stappen. Ik dacht eerder dat je pas gaat als je tijd echt gekomen is. Is dat niet het geval, dan word je verplicht om terug te keren. Niets eigen keuze dus. Zo zie ik het althans.

Hoe het zit

Ik heb dat ook al vele malen bekeken doorheen veel BDE’s want idd. de ene kan kiezen, de andere niet.
Je kan overgaan (want dat wil iedereen als die dat beleeft) als je taak hier volbracht is. Als die niet volbracht is/zijn, dan moet je vaak terug omdat je levensomstandigheden nu eenmaal zo zijn gekozen dat je anders dit leven gewoon opnieuw zou moeten overdoen.

Als die wel al volbracht is maar je vindt dat je toch nog iets aards wil afmaken voor anderen, bijv. een steunende ouder zijn voor je kinderen, of misschien wil je wachten om “dood” te gaan tot de familie bijeen is dan kan je hier nog wat blijven. Dit is vaak een moeilijke opofferende beslissing. Hierdoor hebben velen het na hun terugkeer uit een BDE zeer moeilijk.

Stel dat je in dit leven de taak hebt om de onvolmaaktheden van je persoonlijkheid die je ontdekte in vorige levens te leren herkennen en moet zoeken hoe je deze facetten kan oplossen.

Misschien heb je bij een vorig leven ingezien dat je jezelf altijd wil opdringen boven een andere door invloed uit te oefenen op personen die macht hebben. Niet alleen bijv. in een carrièrekwestie of eer maar dat je overal je kop wil boven steken en alles onder je controle wil hebben waardoor je anderen benadeelt en kwetst omdat jij altijd met een hogere eer wil gaan strijken.
In dit leven zal je dan misschien moeten inzien hoe je zo iedereen verliest en geen echte vrienden en eer hebt, ook al heb je de eigenlijke status die je op een voetstuk zou moeten plaatsen. Hierdoor ga je na dit leven een plan uitwerken samen met lichtwezens voor een nieuwe incarnatie.

Als 3/4 van je taak aan de voorwaarden voldoet en je er bijna bent (of niet) zou het je bij terugkeer thuis (het hiernamaals is onze thuis) ook geweldig spijtig want dit leven met zijn beproevingen en lasten waren dan een verspilde kans om deze onvolmaaktheid te corrigeren en te kunnen loskomen van de reïncarnatiecyclus.

Wat me ook vaak opvalt doorheen veel BDE’s is dat de keuze niet altijd vrijwillig is als die mogelijk is. Stel dat je kan kiezen om over te gaan of terug te gaan. Vaak lijkt men je zodanig te beïnvloeden dat je keuze slechts schijn lijkt.

      Denis

© 2014 Aura-Oasis – Denis Dhondt