Leven en lijden

Aura Oasis Logo

Leven en lijden

geestelijk

Levensweg of lijdensweg?

Als we wat ouder zijn geworden kunnen we even terugkijken op onze levensweg. Misschien vind je het goed zoals het nu is of misschien had je het niet mee.

Als we onze schoolvrienden en onze andere kennissen uit onze herinnering halen die het geluk nogal mee leken te hebben gehad, zien we dat het leven soms geheel anders loopt dan verwacht.

Misschien ken je nog die vriend die altijd de mooiste meisjes aan elke hand had, wat je eigenlijk ook wel zou gewild hebben maar welke nu een eenzaam bestaan leidt nadat een vrouw hem erg smerig zijn woning heeft opgeëist waardoor die terug moest herbeginnen.

Of misschien herinner je je buur nog die dagelijks in zijn dure auto vanuit zijn luxueuze woning naar het werk vertrok en die dan uiteindelijk in de goot is beland?

Daar tegenover vraag je je af hoe het nu zou zijn met die schoolvriend die altijd de eerste van de klas was en dokter werd. Hoe geslaagd verloopt zijn leven?

En hoe zou het nu gaan met die collega waarmee je vriendschap sloot tot deze later heel plots hallucinaties begon te krijgen?

En de harde zelfstandige werker die nooit ophield en uiteindelijk geveld werd door een catastrofale burn-out met de onmogelijkheid nog iets voor elkaar te krijgen?

Er zijn ongetwijfeld voorbeelden genoeg maar uiteraard is dit het lot van het leven. Niet altijd slaagt het leven vanzelf bij wie je dat nooit zou verwacht hebben. Iedereen heeft zijn lot te dragen.

Je bent mogelijk zelf slecht gestart en mogelijk ervaar je nu hoe je toch beter je best had moeten doen of misschien had je eerst een keihard leven maar kwam alles op zijn pootjes terecht.

Misschien zit je er zelf warmpjes in maar word je een wolf zodra het woord “geld” valt of misschien had je ooit geld maar schiet er niets meer van over?

Wat moest een ander leren en wat ontdekken we daardoor bij onszelf?

Kunnen we onze ogen openen of moeten we wachten tot we onze levensfilm zien bij een bijna doodervaring?

Het zou interessant zijn mochten hier mensen getuigen van de rare kronkels van het leven. Zo zouden we zien dat we er zelf misschien nog niet zo slecht aan toe zijn.

      Denis

© 2013 Aura-Oasis – Denis Dhondt>