Destijds op de bulletinboards… over ouija

Categories:

Aura Oasis Logo

Message van Fidonet uit 1995

Als oproep op ouija-ervaringen in een message “to all”.

Destijds bestond Internet wel, maar nog niet voor de gewone burger. Toen waren er de bulletinboards. Nu schieten daar enkel nog de “newsgroups” van over die je via Internetmail kan instellen als je uw gegevens daarvoor van je provider in je account in je mailprogramma invoegt. Dit kwam destijds uit “Paravisie” messageboard. Dit bestaat nu nog, maar ik hield het destijds jaren boeiend maar zit er niet meer in. Het was zo rond die tijd dat ik Aura-Oasis opstartte. Dit vond ik nog terug, naast de duizenden andere die ik nog moet hebben. Destijds moest je die newsgrouw downloaden met een dos-inbelverbinding en dan met “quarkmailer” openen. Wat is de tijd intussen toch erg veranderd…

AD>Howdy Denis!
AD>
AD>Saturday September 1995 22:53, Denis aapte All na:

AD>DD> Hello, all

AD>DD> Een veel gebruikte manier om met overledenen te communiceren is het
AD>DD> glaasje draaien. Dit wordt in veel huiselijke of jeugdkringen gedaan
AD>DD> als een soort spelletje. Nochtans is dit niet zo onschuldig als het
AD>DD> lijkt.

AD>Ik ben hier heel erg in geÍnteresseerd! kan je me eens in netmail tegoei
AD>uitleggen hoe dit gedaan wordt? Ik heb dat eens geprobeerd maar dat is niet
AD>gelukt!

AD>Een vriendin van mij daarentegen heeft dat wel al eens gedaan. Ze kreeg
AD>onleesbare tekst. Toen raakten ze in paniek en is de kaars uitgegaan. Ze
AD>wilden naar buiten maar kregen het licht niet meer aan en de deur niet meer
AD>open. Na 5 minuten aan de deur trekken ging die wel terug open en werkte het
AD>licht weer!

AD>Tank joe en sie joe laiter, agitator!!
AD>Punt nummer 10 van het digitaal contactueel bbs (+32-89-723005)
AD>Crippled message:QVTVGNY PBAGNPG OOF! (CEBONOYL gur orfg oof va gur jbeyq)

AD>— FMail 0.98a
AD>* Origin: -= Digital Contact BBS POINT =- +32-89-731867 28.8 24 (2:292/120.10)

De Reply

A,
AD>DD> Een veel gebruikte manier om met overledenen te communiceren is
AD>DD> het glaasje draaien.

AD>Ik ben hier heel erg in geïnteresseerd! kan je me eens in netmail
AD>uitleggen hoe dit gedaan wordt?

Het gemakkelijkste is met een viertal personen in een kring. Elk legt een vinger op een omgekeerd glas. Rondom de tafel liggen letters van het alfabet. Iemand moet noteren. De deelnemers stellen gewoon vragen, (u eerst met een beschermend gebed of het Kosmische licht beschermen), en volg gewoon het glas. Probeer geen te moeilijke dingen in het begin, zoals namen, telefoonnummers en dergelijke. Stel in het begin vragen die met ja of nee kunnen beantwoord worden. Opgelet, de antwoorden dien je zeer te wantrouwen. Daarover later meer, de reden waarom verschijnt dan in een artikel die ik hier ook zal posten.

Dit werkt eigenlijk vrij gemakkelijk. Geen enkel paranormaal fenomeen is zo spectaculair gemakkelijk te verwezenlijken dan het glaasje draaien. Maar wel ZEER GEVAARLIJK indien je er geen kennis over hebt en er de parapsychologische achtergrond niet van begrijpt.

AD>Een vriendin van mij daarentegen heeft dat wel al eens gedaan. Ze
AD>kreeg onleesbare tekst.

Ja, dit komt vrij veel voor. Herbegin opnieuw, zij moeten het ook
leren…ook dat het glas of de planchette hevig in het rond begint te draaien. Vraag dit te stoppen en opnieuw te proberen. Gaat het weer niet, zeg dan een andere keer terug te proberen, het heeft geen zin verder te doen. Werkelijke goede resultaten met ouija kan je slechts krijgen, indien iemand overgegaan is die weet dat je dit doet en die je goed kent. Een bijkomende voorwaarde is dan ook nog dat die entiteit aardgebonden is. Zo heb ik een kennis, die ooit nog zelf meedeed die zelfmoord pleegde. Ook hadden we ooit eens een andere kennis, die verongelukt was, en door de shock ook een tijdje aardgebonden is gebleven, daarna verloren we het contact. Van deze personen, kreeg ik waarlijk sterk bewijsmateriaal voor een leven na de dood.

AD>Toen raakten ze in paniek en is de kaars uitgegaan. Ze
AD>wilden naar buiten maar kregen het licht niet meer aan en de deur niet
AD>meer open. Na 5 minuten aan de deur trekken ging die wel terug open en
AD>werkte het licht weer!

Tamelijk straf verhaal, maar niet geheel onmogelijk. Graag zou ik daar wel wat meer details van uw vriendin zelf over horen. Dergelijke effecten komen wel voor, maar dit is er toch nog een voor bij de sterke negatieve ervaringen, ik hoorde wel ooit eens van iemand die tegen de muur geworpen werd, van kaarsen die uitgaan, het glas dat begint te zweven, het glas dat tegen de muur stukslaat, en eh ja, deuren die toeslaan ook, maar toch nog nooit van iemand die werkelijk opgesloten raakte in paniek.

Zelf beleefde ik ook wel eens een psychokinetisch effect, maar toch nooit zo erg. Zo werd ‘s nachts eens mijn deken van mijn bed gerukt na een avondje ouija.

Juist, ja de psychokinetische effecten. De entiteit maakt zich kwaad omdat hij/zij het contact kwijtraakt. Voor hem/haar is het het enige communicatiemiddel met de wereld. Je hebt wel alleen contact met de aardgebonden entiteiten, meestal de lagere dus. Het gaat zonder uitzondering steeds om entiteiten die niet zijn overgegaan naar het licht. Dit heeft een reden; bijv, haat tegenover iemand. Daarom is dit ook zo gevaarlijk.

Je moet goed weten dat zij hier eenzaam ronddolen en niemand hebben. Binnenkort hoor je wel meer, ik ben namelijk een artikel hierover aan het maken. Trouwens, zou ik het uwe niet anoniem mogen gebruiken om bij onze lezerservaringen te schrijven?

Ik moet je er wel op wijzen dat je dit zonder iemand met ervaring toch best niet doet. Bij onvoldoende ervaring kan je met een entiteit zitten die je niet meer loslaat en je allerlei dwanghandelingen doet doen. U weze dus toch verwittigd. Maar ik weet dat het veel argeloos beoefend wordt, als curiosa. Meestal in groepjes, waar men eens iets speciaals wil tonen.

Vriendelijke groeten, en bedankt voor de reactie,

Denis.

	 Denis  

© 2002 Aura-Oasis – Denis Dhondt