Helderziendheid

Aura Oasis Logo

Helderziendheid

geestelijk

Paragnosten, psychometrie en intuïtie

Psychometrie is hetzelfde als helderziendheid in zijn pure vorm. Dus informatie toegespeeld krijgen via een mentale verbinding die gemaakt wordt. Dit kan door iets in de hand te houden, op een locatie te staan, ergens in betrokken te raken of door een foto. Naast de mensen die het goed kunnen zijn er natuurlijk ook veel “wouldbe paragnosten” die vooral met hulpmiddelen werken.

Ik had een goede vriend die na een hypnose-experiment van mij met helderziendheid, helderziend bleek te zijn en wel erg goed. Nadat ik daar met hem een aantal experimenten mee deed voor anderen, zei hij opeens “jij kan dat ook”. Ik? Hij stak me een pasfoto in de hand en ik wist te vertellen dat het een schrijnwerker was. Daarna stak hij me een plaat in de hand en ik wist dat zijn vrouw die van een vorige liefde gekregen had. Dit bleek juist. Maar dat was allebei gedaan onder het vertrouwend toezicht van mijn vriend en zonder faalangst.

In praktijk zou het nog enkele jaren duren tot het steeds beter ging gaan. Eigenlijk kan iedereen dat, mits veel geduld en zelfvertrouwen zonder overmoedig te zijn. Je moet wel beginnen vanuit je gevoel. Als je ergens binnen komt en er is net ruzie geweest, blijft nog iets van die sfeer hangen. Vaak kan je het zien, maar vaak lijkt alles in orde maar voel je toch een spanning. Dit lijkt misschien een flauwe vorm maar het zet je antennes open.

Als je iets op het punt staat te doen dat een belangrijke beslissing vraagt, kan een innerlijk gevoel je misschien duiden dat je het beter niet zou doen. Je zal de uitspraak herkennen, “had ik het niet geweten”? Vaak heeft je gevoel het juist maar wel moet je leren je echte gevoel van je lustgevoel te onderscheiden.

Stel je wil graag iets hebben maar het kost veel geld. Je kan dan in tegenspraak komen “zou ik het kopen”? Iets zegt je dat het te duur is en dat geld beter voor iets anders zou bewaren, anderzijds voel je de drang om het te kopen. Je rationeel denkvermogen zal altijd je lust volgen. Je moet luisteren naar het gevoel dat eronder zit.

Als je deze basisgevoelens leert herkennen zonder misleiding en wegredeneren ben je al op weg om een intuïtie te ontwikkelen.

Helderzien is nog een stap verder en vraagt vaak ook het in elkaar passen van flitsen innerlijke waarneming. Je moet het bijeen puzzelen tot het “ja dat zal het zijn” gevoel komt. Maar let op, begin niet te fantaseren. Het is moeilijk uit te leggen, je moet het vanuit je eigen ervaring leren.

Een goede paragnost weet liefst zo weinig mogelijk van zijn object. Geef je er informatie bij, dan zal hij vaak vragen erover te zwijgen omdat dit hem verstoort. Hij/zij kan niet aan informatie komen die de persoon niet zou willen dat die geweten is. Er bewaakt dus nog iets. Dat is degene die je de ingevingen doorgeeft. Die komen van hogeraf. Veel mediums hebben ze van iemand aan gene zijde die ze gekend hebben, maar de “gids” zal zich nooit bekend maken al weet je vaak wel innerlijk wie het zal zijn. Daarom geven sommigen hun bron een naam.

      Denis

© 2010 Aura-Oasis – Denis Dhondt