Donkere schim aan bed?

Categories:

Aura Oasis Logo

Donkere schim aan bed?

shadowspirit

Schaduwgeest

Een vrouw meldde me donkere schimmen te zien bij haar bed. Ook overdag werden ze gezien. Omdat we nooit zeker zijn over mogelijke voorgestelde gedachtebeelden besloot ik dit ernstig te nemen. Mijn ervaring leert me immers uit vorige gevallen dat er vaak wel iets is, ook al wordt er een psychiatrische diagnose uitgesproken.
Maar dit was hier nog niet het geval. Mocht het slachtoffer psychologische hulp gezocht hebben voor de nachtmerries en schimmen dan zou dat ongetwijfeld anders zijn. Zoals je wellicht wel zal weten bestaan geen geesten in de psychiatrie.

Nadat de vrouw een experiment uitvoerde met EVP opnames waar ze stemmen meende te onderscheiden, was er zeker één opmerkelijk krachtige EVP bij van een mannenstem. Net alsof er iemand dichtbij de micro iets zei. Nadat ze in het stemmenexperiment zichzelf voorstelde, antwoordde er een stem met een naam uit drie woorden. Althans ik denk dat het een naam is. Ik zou niet weten wat die anders zegt al is het heel duidelijk.
Er waren ook nog wel andere EVP’s.

Alhoewel ze schaduwen meldde slaagde ze er niet in een duidelijk fotografisch bewijs te leveren. Ik stelde voor dat ze een camera zou laten opnemen. Het eerste succes kwam van een video-opname bij slecht licht met een verborgen fototoestel. Daar zie je heel snel een schaduw passeren.

Aangezien dit een kleine en zeer snelle figuur was, was de bevinding snel gemaakt. Dit was een van de door mij reeds vaker beschreven schaduwgeesten. Je ziet enkel een omtrek van een donkere menselijke omtrek, ze zijn snel en ze zijn klein. In vorige observaties leerde ik al dat ze je energie komen stelen en heel vaak voorkomen terwijl ze hoofdpijn opwekken. Bij de slachtoffers worden vaak ernstige vermoeidheid en hoofdpijn gemeld. Ik vroeg dit na en dit was daar ook het geval.

Ik stelde voor om een webcam te laten opnemen. Dit leverde unieke beelden op. Dit van een potzwarte vlek die plots voor de camera verschijnt, tot een elektrisch blauw lichtverschijnsel dat zich snel eens voor de lens laat zien. Schaduwfiguur, schaduwvlek, lichtverschijnsel, het gaat wel om hetzelfde verschijnsel aangezien ze samen voorkomen.

Ook laat zich op een andere video-opname de vorming van een witte mist zien. Een ectoplasma dat evenwel snel ook weer verdwijnt. Dit gaf me zekerheid dat het hier wel degelijk om een geest ging.

De vrouw had ook last van “the old hag syndroom” of zoals wetenschappers het noemen “slaapverlamming”, want geesten bestaan natuurlijk niet in hun jargon. Het gaat om een beleving van een schaduwfiguur die in je kamer bij je komt terwijl je zelf angstig verlamd ligt (niet altijd). Vaak gaat de schaduw dan levensecht op je borst zitten en wordt een gewicht gevoeld. De beleving is zeer realistisch.
De verklaring van slaapverlamming volstaat niet volgens mij maar wie ben ik…

Ik heb wel al opnames gezien tijdens slaapverlamming waar een voorwerp dat totaal buiten bereik van de slaper stond, verschoof en op de grond tuimelde. Dit is geen slaapfenomeen meer maar iets paranormaals.

Op een morgen had ze weer een aanval en het was heel goed dat ze gehoor gegeven had betreft het voorstel van mij, om ook nachtopnames te maken met de webcam. Daarbij ontstond een opname waarbij je onmiskenbaar een donkere schaduw van het bed ziet opstaan en ziet weggaan.
In totaal werd er een indrukwekkende hoeveelheid videomateriaal verzameld zonder dure apparatuur. De verwachting dat er wellicht niets te zien zou zijn, is hier verbluffend overtroffen.

Ook werd er een filmpje gemaakt van haar hond die normaliter op het bed slaapt en begon te grommen en te blaffen. Je kan zien hoe hij van het bed gedreven wordt.
Een opname van enkele uren nadien toont zijn pogingen weer zijn slaapplek in te nemen maar het is duidelijk dat hij niet durft. Hij bekijkt het eens van alle hoeken rond het bed.

Wat er echter exact aan de hand is weten we nog niet onfeilbaar zeker. We kunnen veronderstellingen en filosofieën maken maar dan zijn we misschien totaal mis. Zo zou je kunnen denken dat er iets in de woning aanwezig is, maar dit klopt logisch gezien niet omdat ze het al had op vorige woonplaatsen ook. Het lijkt dus iets rond haar wat het heel moeilijk maakt om daar vanaf te geraken.

Dan moet je nog rekening houden met andere verklaringen zoals RSPK (door stress geïnduceerde poltergeistachtige verschijnselen) en eigen onbewuste uittredingen. Geen van beide lijkt me omwille van de eigenschappen het geval te zijn.

Voor ik afsluit wil ik er nog de aandacht op vestigen dat “the old hag syndroom” niet het hoofdverschijnsel is, maar een die er bijgekomen is.

Zo… wie of wat is het en hoe geraak je er vanaf? Daar buigen we ons momenteel over maar eigenlijk zou dit best kunnen gebeuren terwijl die rond haar is. Waar niets is kan je niets doen. Ik bedoel, ik denk dat het niets met de woning te maken heeft maar met haar.
Er wordt nog aan gewerkt.

Meer weten en meer filmpjes? Videokanaal

      Denis

© 2011 Aura-Oasis – Denis Dhondt